Tomorrowland 2017

Tomorrowland 2017

birgit
Birgit Roobol - 26 juli 2017

Bepakt met onze backpacks lopen we als echte wereldreizigers richting Tomorrowland. Klaar voor de ontdekkingstocht van deze bijzondere wereld. The Magical Journey kan beginnen! In de verte zien we de tekst ’Welcome Home’ al op de kleurrijke lijnen van de regenboogpoort staan. Een bijzonder ontvangst. We are home again en dat voelt erg goed!

We zetten onze tenten neer op het oranje campgedeelte – een onbewuste voorliefde voor ons Vaderland. Maar onze Australische buren doen dit snel vergeten. Dit weekend zijn wij the people of Tomorrowland. Brothers and sisters, all together as one. Duizenden feestgangers met verschillende nationaliteiten verzamelen zich op deze dag met één missie: live today, love tomorrow and unite forever. Er staat ons een weekend vol gekte, dansjes en verbroedering te wachten. Samen met onze nieuwe vrienden, vertrekken we proostend richting The Gathering. En die is betoverend! Door de stage lijkt het net of je in de lucht aan het dansen bent, met aan de zijkanten grote roze droomwolken en daarvoor een grote luchtballon. In het midden bevindt zich een grote zon die over de hele wereld schijnt. Ik ben in de wolken!

Tomorrowland 2017 001

Tomorrowland 2017 002

Vrijdag

’s Ochtends worden we verwelkomd door de zon. Oftewel; onze tent uitgebrand. Met een heerlijk ontbijtje en onze hardcore-outfits aan, zijn wij helemaal klaargestoomd voor de eerste Tomorrowland dag. Na een blik op de indrukwekkende mainstage, een grote rood-witte circustent met overal circusartiesten en versiering, lopen wij met een rap tempo naar de hardcore stage. Of nee, beter nog, de Thunderdome stage. Global Hardcore Nation!

De sfeer is ongekend. In de tijd dat ik héél eventjes alleen stond, staat binnen no-time een hele groep om me heen. New friends, waar we de rest van de dag mee doorbrengen en elkaar de gekste hak moves tonen. Wanneer het nummer ‘Hardcore Vibes’ wordt ingezet en keihard door de speakers klinkt, heeft iedereen een glimlach van oor tot oor en zingt luidkeels mee. De dag wordt afgesloten met snoeiharde Partyraiser set. De tent is tot de nok toe gevuld. Tot de laatste seconde geeft iedereen vol gas, want hardcore ben je niet voor even maar voor héél het leven!

Tomorrowland 2017 003

Tomorrowland 2017 004

Zaterdag

Op dag twee zijn wij vooral te vinden bij de Q-dance stage. Team losgaan is helemaal klaar voor euforische melodieën en harde kicks! Tijdens de set van Wildstylez roept MC Villain de festivalbezoekers op om een jongen in een rolstoel omhoog te tillen. De jongen wordt opgetild. Iedereen juicht, springt en danst om hem heen. Wow, dit zijn van die momenten die je kippenvel bezorgen en je beseft dat muziek mensen echt samenbrengt. We’re the people of Tomorrowland. All together as one.

Na Wildstylez is het de taak voor NCMB om het over te nemen. Eén van de beste sets van de dag! Wanneer het begint te regenen tijdens deze set gaan veel mensen schuilen, maar de echte die-hards blijven en verzamelen allemaal vooraan bij de stage. Een episch moment! Samen stampend in onze knalroze regenponcho’s gaan we helemaal los en hebben heerlijk alle ruimte dicht bij de barrière. En de echte die-hards? Die doen het gewoon zonder poncho’s. De dag komt weer tot een einde. De taak van team losgaan is volbracht!

Tomorrowland 2017 005

Tomorrowland 2017 006

Zondag

Last but not least, duiken we op de laatste dag in de échte madness: de Pussy Lounge stage. Zoals we gewend zijn, is de dag gevuld met één en al gekte, confettikanonnen en ook de hete danseressen mogen uiteraard niet ontbreken. Hier gaat iedereen non-stop los op de gekste deuntjes en beats. Ik zie een groep Nederlanders en Engelsen tulbanden bij elkaar maken van sjaals en stickers. Uiteraard kan ik niet achterblijven en krijg de finishing touch die mijn outfit blijkbaar nodig had op mijn zonnebril. Een glitter sticker. Doe eens lekker gek, waarom ook niet! Het hoogtepunt? Wanneer DJ Paul Elstak het nummer ‘Kind van de duivel’ inzet. Volgens mij konden ze bij de mainstage ons nóg horen meezingen.

Tijd voor een snoeihard Footworkxx feestje. Je gaat letterlijk een grote zwarte box in. Mysterieus en duister en bovendien hélemaal vol met spacende, kleurrijke visuals die over het héle plafond lopen. Mad Dog, Anime en Noizesupressor, geven een onvergetelijke set weg. Eén groot gekkenhuis! Iedereen gaat maximaal los, inclusief de dj’s. Doordat er nauwelijks twee meter afstand tussen het publiek en het dj-deck was, was de interactie tussen de artiesten en het publiek GOUD! En na dit snoeiharde gebeuk, sluit je natuurlijk je weekend af bij de mainstage waar ons een geweldige mooie vuurwerkshow staat te wachten. Een sprookje!

Tomorrowland 2017 007

Tomorrowland 2017 008

Ook dit jaar is Tomorrowland een fantastische ontdekkingstocht. Sinds 2013 ben ik erbij en word elke keer weer verrast. Ik heb dit jaar zelfs mijn toekomst laten voorspellen door een waarzegster. Volgens haar ben ik een adelaar en zal ik het overzicht gaan houden. Die ben ik geloof ik na dit weekend wel even kwijt, maar wie weet ooit in de toekomst. Volgend jaar ben ik in ieder geval weer terug. Opnieuw klaar voor the magical journey!