Q-dance presents: WOW WOW | The New Year’s Extrava

Q-dance presents: WOW WOW | The New Year’s Extravaganza

birgit
Birgit Roobol - 3 januari 2019

Closing down the year with a WOW. Na freaky Freaqshow gooit Q-dance haar nieuwjaarsnacht over een compleet andere boeg. Glam up , want dit jaar sluiten we af in stijl. Met een ramvolle line-up blikken we in een gevulde Ziggo Dome terug op alle hardstyle highlights van het afgelopen jaar. Dit is Q-dance presents: WOW WOW | The New Year’s Extravaganza.

Op chique, in velvet en glitters, betreden we de Ziggo Dome. En hoewel sommige bezoekers zeker rekening hebben gehouden met de dresscode, is het des te hilarischer om te zien, dat ook vanavond mensen zonder enige gêne een draken-onesie of opblaasbare lederhosen uit de kast hebben getrokken.  That good old hardstyle vibe. Gewoon zijn wie je bent.

Die draken-onesies, ben je overigens meteen vergeten zodra je de grote zaal binnenloopt. Alsof we in een tijdmachine zijn gestapt en in de jaren 20 zijn beland. De stage is voorzien van een groot scherm die open en dicht kan en de grote showtrappen maken het plaatje af. We maakten de vergelijking met The Great Gatsby al eerder , maar Q-dance heeft het roaring 20’s thema echt tot in de puntjes van het evenement doorgevoerd. De aankleding, de stage, talking about New Year’s Extravaganza, alles klopt. Wow. Wow.

Q-dance presents: WOW WOW | The New Year’s Extrava

Alsof we nog niet genoeg omver geblazen waren door de stage en de aankleding, is ook de officiële opening van de avond als vanouds Q-dance. Als geen ander kunnen ze alles om je heen laten vergeten en je meenemen in hun wereld. Met een hoop ‘WOW WOW’s’ worden we welkom geheten in het ‘hotel’. Achter de grote ‘deuren’ schuilen de highlights van 2018 die we de komende nacht nog één keer zullen herbeleven. En daarmee heeft Q-dance precies het juiste oud en nieuw-gevoel te pakken.

Mark with a K is vanavond een aangename verrassing op de line-up, een dj die je niet zo snel op het Nederlandse Q-dance podium vindt. Maar vanavond herleeft hij nog één keer zijn grote succes van de Q-dance stage op Tomorrowland. Met freestyle, mash-ups en heerlijke meezingers is zijn set het ideale begin van deze feestelijke nacht. 

Q-dance presents: WOW WOW | The New Year’s Extrava

“Open the door and welcome him to the floor! KELTEK!” Dit oud-Psyko Punkz lid veroverde het afgelopen jaar de hardstyle scene solo en daarom is hij door Q-dance verkozen tot de winnaar van de ‘best euphoric breakthrough award’. Hij opent zijn set met ‘Valkyries’ en draait onder andere ‘Devin Wild & KELTEK – In My Mind’, maar we horen ook nieuw werk voorbij komen, zoals ‘KELTEK & Hard Driver – The Valley of the Blind’. Een track met de hardheid van Hard Driver en het mystieke, euforische randje van KELTEK. Keltische samples, mysterieuze vocals, dit is een release waarop je zit te wachten.

Maar de grote verrassing van zijn set moet nog komen. KELTEK is namelijk de anthem maker van het Reverze 2019 anthem. ‘The Edge of Existense (Reverze anthem 2019)’ knalt door de Ziggo Dome en het is zo’n anthem die je meteen raakt. Een melancholisch tintje, opzwepende kicks, we like it.

Q-dance presents: WOW WOW | The New Year’s Extrava

Door naar misschien wel hét moment van de avond: The Hardstyle Top 10. Het is inmiddels traditie geworden. De tien beste tracks uit de Q-dance Top 100  worden bekend gemaakt en het is altijd weer spannend welke dat zijn. Het is heerlijk om de meest populaire tracks van 2018 nog één keer door de zaal te horen knallen. Met een heel veel enthousiasme en een enorm applaus wordt de #1 track bekend gemaakt: ‘Ran-D –  Hurricane’.

De Hardstyle Top 10 wordt direct opgevolgd door de grote countdown. We laten 2018 achter ons, een fantastisch jaar voor hardstyle, en tellen af naar 2019. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1… . met vuurwerk, confetti en een explosie van enthousiasme vanuit het publiek, knallen we als één grote hardstyle familie het nieuwe jaar in. Een geweldige climax die door de doordenderende beat van ‘Nothing Like The Old School’ wordt versterkt. En terwijl iedereen zijn of haar geliefde omhelst en gelukkig nieuwjaar wenst, verstrijken de eerste minuten van het nieuwe jaar.

KELTEK, Phuture Noize en Sefa maken het Defqon.1 a

Het tempo ligt hoog deze avond. We zijn nog maar een paar uur bezig en hebben nu al grote hoogtepunten beleefd. Met een typisch Brennan Heart hardstyle setje vol hits dansen we het nieuwe jaar in. Hij mixt oude klassiekers met nieuwe hits en de hele zaal zingt mee. Het is misschien niet het muzikale hoogtepunt van de avond, maar de vibe er heerlijk in. Ook de jongens van Frequencerz mogen uiteraard niet ontbreken. Zij hadden in 2018 de eer om hun eigen X-Qlusive te hosten, en met hun heerlijke set gaan we nog even terug naar die geweldige, te gekke avond in februari.

Q-dance beloofde naast terug te blikken op alle hoogtepunten van 2018, ook wat grote, nieuwe onthullingen te doen tijdens WOW WOW. Een daarvan is de bekendmaking van de anthem makers van Defqon.1 2019 . Om 01.30 uur horen we de bekende Defqon.1 samples door de zaal galmen. DIT IS HET MOMENT! “For this edition thee artists has been trusted with the task to create one single anthem. We will now reveal their names.” “KELTEK”, en nog voordat de “AAAH” uit het publiek opgevolgd kan worden met een luid applaus, volgt de volgende naam. “PHUTURE NOIZE”, het enthousiasme stijgt bijna door het dak. “AND SEFA”, het is alsof het hele Ziggo Dome ontploft. Talking about a game changer. WOW! 

Q-dance presents: WOW WOW | The New Year’s Extrava

Nog amper bijgekomen van deze geweldige onthulling, gaan we door naar het volgende Defqon.1 hoogtepunt. In tien waanzinnige minuten keren we terug naar de meest memorabele momenten van POWER HOUR 2018 . Het is wild, gek, bizar en snel, bijna onbeschrijfelijk. De Ziggo Dome verandert voor tien minuten in een hardstyle speelparadijs. Confetti, inflatables die tegen je kop knallen, meezingen met hits als ‘Lose My Mind’ en ‘Bella Ciao’ en compleet uit je dak gaan. Een unieke ervaring om het gekste uurtje van Defqon.1 een keer binnen mee te maken. Hiermee laat Q-dance zien dat zij top of the bill zijn en het anders durven doen. Heel erg gaaf!

Letterlijk opgeladen voor de rest van de nacht, gaan we door met Audiotricz en Noisecontrollers die vanavond Spirit of Hardstyle representen. Het WOW WOW-hotel vult zich met een goede dosis euforische hardstyle. Heerlijk zoals altijd, maar na al dat POWER HOUR geweld, hebben we stiekem wel de behoefte om iets meer te ‘knallen’.

Q-dance presents: WOW WOW | The New Year’s Extrava

Door naar de anthem maker van de laatste Q-BASE ooit. Je zou ‘m maar op je naam mogen zetten. Atmozfears komt uiteraard op met deze geweldige track. We hebben zoveel mooie herinneringen aan Q-BASE en het lijkt wel alsof dat laatste anthem is beladen met ál die mooie herinneringen. We krijgen er iedere keer weer kippenvel van. Naast zijn heerlijke hits, horen we ook een nieuwe track voorbij komen. Een remix van ‘San Holo ft. Bipolar Sunshine – Brighter Days’; een heerlijke dromerige track met een stevig hardstyle randje, zoals alleen Atmozfears dat kan. Geniaal!

Ran-D maakte dé track van 2018, dus zijn plek op het podium van WOW WOW is keihard verdiend. Opnieuw zingt iedereen luidkeels mee met ‘Hurricane’ en Ran-D laat nog één keer horen waarom deze plaat het absoluut verdiend heeft om verkozen te worden tot #1 track in de Q-dance Top 100. Wat een drive! Zijn set is voorzien van de heerlijke plaatjes van zijn Roughstate collega’s zoals ‘Adaro – Flame Up High’ en natuurlijk zijn collab met Kronos: ‘The Sound of Silence’. Een lekker setje die wat Roughstate-pit in deze New Year’s Extravaganza brengt.

Waar de line-up normaal opbouwt, slingert die van WOW WOW ons van links naar rechts. Dus waarom niet van raw naar knettergek? Precies! ZazaFront betreedt het podium en deze party-helden representen het gekste feestje van 2018: X-Qlusive Holland XXL . Met Brabantse gezelligheid en knettergekke hardstyle vergeten we even dat het oud en nieuw is en staan we te hossen alsof we de Ziggo Dome weer even oranje is.

Q-dance presents: WOW WOW | The New Year’s Extrava

Met Sub Zero Project blikken we in een korte, maar heerlijke set terug op de grote game changer van 2018: Qlimax . In vijftien minuten staan we even stil bij alle hoogtepunten die deze jonge helden het afgelopen jaar hebben bereikt. Met natuurlijk ‘The Game Changer (Qlimax 2018 anthem), maar ook ‘Sub Zero Project & Phuture Noize – We Are The Fallen’ en hun nieuwste collab samen met D-Block & S-te-Fan ‘Darkest Hours of The Clock’. Heerlijk!

Naast de ‘Euphoric Breakthrough Award’, is er ook een ‘RAW Breakthrough Award’ en deze is natuurlijk voor dé rising raw hardstyle star: Rejecta. Hij draait onder andere ‘Rise of Rejecta’, zijn collab met Frequencerz ‘Legends’ en ‘Artifact – Aftermatch’, en brengt met een portie energieke raw en wilde kicks, een heerlijke energie in de zaal.

Door naar de QAPITAL anthem maker van 2018 , maar met alleen die titel, doen we Phuture Noize absoluut te kort. Hij is misschien wel dé artiest van het afgelopen jaar en staat niet voor niets met drie tracks in de Hardstyle Top 10. Bovendien is hij samen met KELTEK en Sefa dé anthem maker van Defqon.1 2019, en met die energie wordt hij door de zaal ontvangen. Naast zijn ‘Anthem of Freedom’, draait hij zijn grote hits van ‘Black Mirror Society’ en zijn nieuwste platen van zijn ‘A New Day EP’. Zijn sound gaat ons echt nooit vervelen.

Q-dance presents: WOW WOW | The New Year’s Extrava

Speaking of the QAPITAL anthem. Met de bekendmaking van de line-up, verklapte Q-dance ons nog een geheimpje: Rebelion maakt het anthem van QAPITAL 2019 . Zodra de eerste rauwe kicks van deze schotse heren door de zaal knallen, staan onze oren dan ook op scherp. De Rebelion bootleg van ‘Eminem – Without Me’ en de Rebelution edit van ‘Dark Universe’ komen voorbij, maar halverwege hun set is het dan zo ver. Het QAPITAL anthem van 2019, en het is een plaatje geworden! (Je luistert ‘m hier .)

2019 is inmiddels al een paar uur begonnen en het einde van dit eerste WOW WOW-avontuur begint in zicht te komen. Maar niet voordat we de nacht afsluiten met hardcore grootmeester: Partyraiser. Van het begin tot aan de allerlaatste seconde zet hij een kneiterharde set neer. Gouden ouwe hardcore vibes en we stampen alsof ons leven er vanaf hangt.

Q-dance presents: WOW WOW is een avontuur. We hadden ons 2019 niet beter in kunnen luiden. Met een stampvolle line-up was de afwisseling enorm. Maar vooral: enorm leuk. WOW WOW is een totaal ander concept dan Freaqshow, maar wel één die zo’n nacht als oud en nieuw veel beter past. Closing down the year with a WOW, wat ons betreft is het een traditie die mag blijven.