ReportsUitgelicht

X-Qlusive Frequencerz

Collega’s, en zo’n vijfduizend Wolfpack members hebben afgelopen zaterdag de AFAS Live een stukje van links naar rechts verschoven. Frequencerz trokken samen met Q-dance alles uit de kast. Bergen energie, enorme opblaasballen, kilo’s confetti en een AFAS Live vol inflatables. Tussen alle fantastische dj’s, geweldige platen en kippenvelmomenten door, was vooral the roof on fire. Wat een nacht! Dit is X-Qlusive Frequencerz.

Zany opent de avond met heerlijke classics. En dan is het podium voor Niels en Pepijn. Ooit waren ze één van ons en nu staan ze op hun eigen X-Qlusive. Dat moet wel een fantastisch gevoel zijn. “Welcome your leaders. Your leaders of the pack.” De entree van de heren is onevenaarbaar. Vanuit de front of house, achterin de zaal, gaan ze door het hele publiek richting de stage. Met nummers als ‘Tomorrow & Beyond’, en ‘Wolfpack’ zetten ze de toon voor de avond. Het publiek schreeuwt en springt mee. In een half uur laden ze met hun passie, energie en onuitputtelijke drive, het hele publiek op voor de rest van de nacht.

Dan betreedt Headhunterz het podium. Heerlijk herkenbare plaatjes worden gedraaid, zoals ‘Twilight Zone’ van D-Block & S-te-Fan en ook de Sub Zero Project collab ‘This is our Church’ komt voorbij. We kunnen niet wachten tot deze plaat wordt gereleased, wat een lekker plaatje. En damn, ook Atmozfears heeft het tempo er lekker in. Er komt een nieuwe collab met, hoe kan het ook anders, Frequencerz voorbij. Ook tijdens de sets van deze collega dj’s, blijft Frequencerz aanwezig. Tof om te zien hoe ze steeds weer het podium opklimmen en plaatjes meedraaien. 

Crazy Hour. Precies zoals de naam doet vermoeden, is het komende uur behoorlijk crazy. Een soort indoor Power Hour. Zet Zazafront, Frequencerz en nog heel veel anderen op het podium en shit gets wack. Alhoewel het inhoudelijk niet echt de meest fantastische set is, is dit ook Frequencerz. Lekker gek doen. Gewoon knallen. Maar ook wordt op deze manier de veelzijdigheid van dit artiestenduo nog maar eens benadrukt.

Want ook kippenvelplaten zijn er genoeg aanwezig. Bass Chaserz en Deetox komen op met ‘Het Land Van’ en dat bezorgt het hele publiek een lading kippenvel. Uit volle borst wordt er meegezongen. Maar ook de Endymion Rework van ‘Legends’ doet het goed in de zaal. Het oude vertrouwde Defqon.1 Festival gevoel bekruipt ons meteen bij het horen van die track. Love it.

Het ontbreken van B-Freqz op de line-up leverde vooraf veel vragen op. Een X-Qlusive Frequencerz zonder ‘Freedom’ en ‘In The Club’? Natuurlijk niet. Want B-Front en Frequencerz komen gewoon als surprise act op. Een kwartier lang kunnen we genieten van wat dit trio in elkaar naar boven brengt en ze laten zelfs twee nieuwe, vette platen horen als aankondiging op het nieuwe album. 

Succes moet je delen. En dat het liefst natuurlijk met je beste vrienden en collega’s. Daarom is deze nacht ook zo speciaal. Een Roughstate showcase kan natuurlijk niet ontbreken, daarom vormen Frequencerz samen met collega’ Adaro, B-Front en Ran-D de Roughstate Alliance. Een heerlijke set! Deze heren zijn zo sterk op elkaar ingespeeld. En kunnen elkaar zo goed versterken. B-Fronts muzikaliteit komt naar boven, terwijl Adaro met een flink potje raw hardstyle wat tegengas biedt. 

Frequencerz special live act Stealth Mode is vanwege een technisch probleem met de visuals uitgesteld, maar gaat uiteindelijk na de Roughstate Alliance showcase, zonder bijbehorende show, toch nog door. Stealth Mode activated. Lasers verlichten de AFAS Live en raw takes over. Vette, nieuwe platen komen voorbij en het publiek gaat helemaal los. Scherpe screeches, stevige kicks en af en toe wat psytrance invloeden. Er komt zelfs een samenwerking van Frequencerz en Destructive Tendencies voorbij. Dat hadden we absoluut niet zien aankomen, maar wat een heerlijke verrassing. Frequencerz Stealth Mode is één van de hoogtepunten van de avond. Een hele vette toevoeging aan het repertoire van Frequencerz! 

De avond vliegt voorbij. Voordat je het doorhebt, is het podium voor The Viper en Menthal Theo. Doing it the hardcore way. Een lekker gek hardcore setje met tracks als ‘Ode to the Godfather’ en  ‘Your Smile (The Viper Edit)’, om de laatste restjes eruit te stampen. Dus we gaan nog één keer, volledig volgas.

De Frequencerz boys genieten zichtbaar vanuit hun tenen. Van iedere seconde. Waar ze kunnen, staan ze zelf op het podium, mee te draaien, te springen en te genieten. Hun enorme enthousiasme en drive brengen ze over op de met fans gevulde zaal. De sfeer is gedurende de hele nacht fantastisch en zakt niet één keer in. X-Qlusive Frequencerz is niet zomaar een Q-dance feestje met het Frequencerz merk als host, maar een feestje van hen zelf. In iedere set, in ieder detail, vind je iets terug van de pure passie waarmee deze mannen draaien. Dit is een nacht waarop we nog héél graag en vaak zullen terugkijken. 

“We’ve joined the pack. Forever.”

Tags
Show More

Birgit Roobol

Contentjunk, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Loopt rondjes en schrijft daarover, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels. "Want als er wind staat, ga je toch ook zeilen."
Close