A history of legendary X-Qlusives 001

A history of legendary X-Qlusives

birgit
Birgit Roobol - 18 december 2018

Ran-D, B-Front, MC Villain, Wildstylez, Frontliner, Brennan Heart, Noisecontrollers, Headhunterz, Showtek, The Prophet, Frequencerz, Zany, D-Block & S-te-Fan, Technoboy, Luna, Dana en Pavo. X-Qlusive is het eerbetoon aan de meest legendarische dj’s uit de hardstyle scene. Maar ook verschillende labels en zelfs landen zijn aan bod gekomen. Natuurlijk kan een eerbetoon aan de meest legendarische X-Qlusives dan niet achterblijven. Dit is a history of legendary X-Qlusives.

X-Qlusive Headhunterz (2010)

Het is 2010. Headhunterz had nog nooit aan house gedacht, zijn kop was nog kaal, hij stond aan de muzikale top van zijn carrière en had daarom de eer om zijn eigen X-Qlusive te hosten. Inmiddels hebben Headhunterz en Q-dance al een paar succesvolle grote samenwerkingen achter de rug. Deze editie was dan ook, naast een hele vette nacht, het begin van iets moois.

Het is vier jaar na zijn doorbraak op en the golden boy from Scantraxx zet een nacht vol geniale hardstyle neer. De grote hits komen voorbij, maar ook de platen die we niet zo vaak meer horen. Proppy en Heady on stage en een dikke set samen met Noisecontrollers en ‘de aller-, aller-, allerlaatste’ Project One set (surprise). We denken nog graag terug aan deze legendarische X-Qlusive!

X-Qlusive B-Front (2016)

Speaking of legendary editions. B-Front heeft met zijn eigen X-Qlusive alle verwachtingen overtroffen. Zijn geniale openingsset, de steengoede sets van Donkey Rollers, Ran-D en Nosferatu; de hele nacht stond in het teken van passie voor de muziek. Iedereen danste de Heineken Music Hall plat op sfeervolle tracks als ‘Mysterias’ en ‘Inner Creativity’. Dit feestje wordt niet voor niets als de beste X-Qlusive van de afgelopen jaren beschouwd. B-Front heeft iedere bezoeker laten voelen, wat hardstyle met je doet: kippenvel tot de laatste seconde!

X-Qlusive Italy (2011)

Negen jaar na de eerste, blies Q-dance de Italiaanse hardstyle nieuw leven in, met een tweede editie van X-Qlusive Italy. De Blackbox (de grote zaal in de Heineken Music Hall) was volgepompt met beats di hardstyle van onder andere Activator, Davide Sonar, Tatanka, Zatox en TNT. È stato fantastico!

X-Qlusive Noisecontrollers (2012)

Denk je aan X-Qlusive Noisecontrollers, denk je meteen aan de spectaculaire opkomst van Bas en Arjan. De hoogvliegers van Noisecontrollers kwamen aan een kabel ruim achttien meter naar beneden. De hele nacht was er ontzettend veel energie in de zaal en het publiek genoot zichtbaar. De set van D-Block & S-te-Fan & Noisecontrollers, de afsluiter met Evil Activities én natuurlijk de geniale live-set van Noisecontrollers met platen als ‘Pillars of Creation’, ‘Gimme Love’ en ‘The Universe Was Born’. Wat een feestje was dit!

X-Qlusive Holland (2003)

Afgelopen september hebben we de air uit onze Nikes gehost op X-Qlusive Holland XXL. Maar de oorsprong van dit feest gaat eventjes terug. De eerste editie was namelijk op 31 mei 2003 in de Heineken Music Hall. Een Hollandse hardstyle nacht, maar wel totaal anders dan nu! Geen gastoptredens van bijvoorbeeld Frans Bauer of Yes-R, maar een grote boksring waar legendarische dj’s de strijd met elkaar aan gingen. Keiharde hardstyle battles van Nederlandse top-dj’s zoals: Sunny D vs. Uzi, Dana vs. Pavo en DJ Luna vs Pila. Ook van deze legendarische nacht is nauwelijks fatsoenlijk beeldmateriaal te vinden, maar gelukkig hebben we deze paar setjes op Mixcloud nog.

X-Qlusive D-Block & S-te-Fan (2011)

Ook dit legendarische duo heeft een X-Qlusive op zijn naam staan. En wat voor één! De nacht opende op een magische manier met een live vertoning van ‘Music Made Me Addict’, wat resulteerde in een zaal vol kippenvel. Ook de rest van de nacht hebben de X-Qlusive-gangers op wolkjes geleefd. Lasers, vuurwerk, dikke sets van Deepack, Dee-Block & S-te-Pack Live en natuurlijk de meesters zelf: D-Block & S-te-Fan. En ook over de set van Headhunterz wordt nog steeds gesproken, en dan vooral over zijn ‘Haatmeneer’-track. Zo zie je ze niet vaak meer!

X-Qlusive Dana (2003)

Op een koude januarinacht in 2003, brak Mrs. Hardstyle herself de Heineken Music Hall af. Het was de eerste X-Qlusive editie die in het teken stond van een artiest en natuurlijk was de eer voor Dana. Deze heldin heeft ontzettend veel betekend voor de hardstyle scene en met deze X-Qlusive bewees ze dat maar weer eens. Ze draaide een zes uur durende set waarbij ze de echte early klassiekers afwisselde met onbekender werk, in elkaar gemixt zonder enkele fout. Beeldmateriaal is er niet meer van, maar deze opname van bijna vier uur spreekt boekdelen. “History shall be written in here, tonight.” She fucking did.

X-Qlusive Wildstylez (2013)

Een ode aan een van de beste producers in de hardstyle scene: Wildstylez. Tijdens deze X-Qlusive zegevierde de euforische hardstyle sound, maar deze editie is ook vooral geroemd om de gouden plaat uitreiking aan Niels Geusebroek en Wildstylez voor de monsterhit: ‘The Year of Summer’. En daarmee is Wildstylez de enige hardstyle dj die een gouden plaat heeft! Tel daar een meesterlijke Project One set (terwijl die inderdaad niet meer zouden draaien) bij op en je hebt het recept voor een geweldig feest.

X-Qlusive Frequencerz (2018)

Waar het hosten van een eigen X-Qlusive normaal best een serieuze aangelegenheid is, hebben de heren van Frequencerz samen met Q-dance deze formule helemaal veranderd. Natuurlijk kende deze avond heel veel mooie, soms zelfs een tikkeltje ontroerende momenten, maar het was vooral een nacht in het teken van gekkigheid. Opblaasballen, dieren, carnaval, het was één grote feestchaos. Inclusief heerlijke sets van onder andere Headhunterz, Atmozfears, Zany, B-Freqz en natuurlijk Frequencerz zelf. Eén van de mooiste feestjes van 2018!

Lees hier het report.

X-Qlusive Legends (2014)

We sluiten af met misschien wel met de meest legendarische editie van X-Qlusive ooit. Een feestje dat zijn naam eer aan doet met stuk voor stuk legendarische artiesten op het podium. De muzikale top van de hardstyle op het podium én een onbeschrijfelijke sfeer, het ultieme feestje. dikke sets, zoals die van Headhunterz – hardstyle genialiteit van de bovenste plank – en natuurlijk het legendarische optreden van Showtek, maar vooral een nacht vol ontlading en liefde voor hardstyle. Het ging compleet los, van begin tot einde. Niet alleen de meest legendarische editie, maar ook echt een feest waar je je kinderen ooit over verteld.


Ook X-Qlusive kriebels gekregen? Scoor dan nu je tickets voor XQ Da Tweekaz! Verwacht vodka, tequila, Jägermeister, badeentjes, kilo’s confetti, Tweekafriends & family en een flink arsenaal aan (te) gekke tracks en gekleurde lasers.

  • Koop je tickets hier.
  • Blijf je liever slapen? Bestel dan je Travel Packages hier.

Wat is volgens jou de meest legendarische editie van X-Qlusive ooit?