Qlimax 2018 - The Game Changer: Did you decipher t

Qlimax 2018 - The Game Changer: Did you decipher the code?

birgit
Birgit Roobol - 2 oktober 2018

Met een Qlimax kaartje op zak, ben je ongetwijfeld ontzettend benieuwd naar de line-up. En wie het anthem gaat maken natuurlijk. Q-dance maakte ons dit jaar extra nieuwsgierig, door een week lang iedere dag een nieuwe hint over de line-up te droppen. Heb jij de Inspector Gadget in je naar boven gehaald? Of heb je dit moment afgewacht? Did you decipher the code? Dit is de line-up van Qlimax 2018 – The Game Changer. 

De line-up:

Luna

De naam van deze hardstyle legende is een leuke verrassing op de line-up, want hij was nog niet in de speculaties voorbij gekomen. Luna was er op de eerste editie van Qlimax al bij en aangezien dit spektakel altijd opent met een early of classic act, is hij waarschijnlijk dé reden om bij de opening al klaar te staan.

Sound Rush

Eigenlijk was dit geen verrassing. Sound Rush had dit jaar al een prominente plek op de RED op Defqon.1, ze zijn onderdeel van het Art of Creation label geworden en brengen de ene hit na de andere uit. Na het veroveren van de hardstyle scene, hebben deze tweelingbroertjes hun plek op de Qlimax line-up keihard verdiend.

Coone

De line-up van Qlimax richt zich op de grootste hardstyle dj’s van het moment. Geen wonder dat de hardstyle dj die als eerste ooit de Tomorrowland mainstage betrad, dit jaar weer op het Qlimax podium staat. Bovendien maakte hij het anthem van misschien wel de vetste Qlimax editie ooit. We zijn benieuwd!

Bass Modulators

Ze waren de laatste hint van de week. Bass Modulators hebben net hun nieuwe album gereleased en we zijn heel erg enthousiast. Tracks als ‘Awakening’ en ‘Limitless’ zitten vol sfeer en passen perfect in de bijzondere vibe van Qlimax. Misschien betekent dit wel dat ze hun studiosessie nog even doortrekken voor het maken het Qlimax anthem. Met een Defqon.1 anthem al op hun naam zou dit duo in ieder geval een goede kansmaker zijn. Wat denk jij?

Wildstylez Live

Geen Qlimax zonder deze veteraan. Dit wordt inmiddels zijn zesde editie van Qlimax en vorig jaar zette hij een geniaal anthem neer. We zijn benieuwd hoe hij ons dit jaar live gaat verrassen.

Sub Zero Project

Sub Zero Project heeft zich in korte tijd onmisbaar gemaakt. Deze talenten zijn niet van het podium af te slaan en hebben al heel wat hits op hun naam staan. Het is dan ook echt verdiend dat ze er dit jaar weer bij zijn. En even tussen ons: hoop jij ook niet op een Sub Zero Project anthem?

Tweekacore

Da Tweekaz stonden vorig jaar voor het eerst op Qlimax. En dat deed flink wat stof opwaaien. De jodelahie-sound van ‘Jägermeister’ door het GelreDome was inderdaad een beetje onwennig, maar uiteindelijk viel het reuze mee. Het was in ieder geval nog steeds drukker in de zaal, dan bij de patatkraam. Alle reden voor Q-dance om de boel een tandje op te voeren. Letterlijk. Want Da Tweekaz zijn er dit jaar gewoon weer bij, alleen dan in de vorm van Tweekacore.

Phuture Noize

Vorig jaar was Phuture Noize de verrassing van de avond en dit jaar heeft hij zijn plek op de line-up keihard verdiend. Zijn benadering van hardstyle past perfect bij dit feest. Wat ons betreft geen Qlimax zonder Phuture Noize.

B-Freqz

Frequencerz en B-Front bleken een match made in heaven te zijn. Het trio releasede dit jaar hun eerste album: Eclipse. Een album waarin het rauwe randje van Frequencerz en de sfeer van B-Front, perfect tot een samensmelting komt. Daarmee zette ze zich meteen op de kaart voor Qlimax. Absoluut een verdiende plek!

Dr. Peacock

A stranger in our midst. Dat moest Dr. Peacock wel zijn. Dat betekent dat frenchcore dit jaar primeurt op het podium van Qlimax. En eerlijk? Die melodische, snoeiharde sound van deze frenchcore-god past perfect bij Qlimax. Frenchcore World Wide!

Hosted by: MC Villain

Ook MC Villain is er dit jaar voor de vierde keer bij. Een verrassing? Welnee. Want wat is een Q-dance event zonder MC Villain? Precies. Helemaal niets.

Qlimax 2018 – The Game Changer

Het releasen van een line-up gaat nooit zonder slag of stoot. Zeker voor zo’n groot event als Qlimax. De (Nederlandse) hardstyle community is nou eenmaal kritisch. Of deze line-up een Game Changer is? Misschien voor Nederlandse begrippen niet. Maar vergeet niet dat Qlimax ook een ontzettend populair feest is onder buitenlandse hardstyle fans, en dat is duidelijk aan de line-up te zien. Waar ons hardstyle hart sneller gaat kloppen van artiesten als Phuture Noize en B-Freqz op de line-up, zijn juist artiesten als Da Tweekaz en Coone ongekend populair in het buitenland. Hoe dan ook — er staat ons ongetwijfeld een magische nacht te wachten met een show waarvan al onze haren van overeind gaan staan.

Maar nu rest ons nog de vraag, wie maakt het anthem?

Benieuwd naar de hints? Check ze hier!

De Qlimax clue's:

Day 1 (21 September)

You can find the first clue somewhere in this article

Even zoomen, zoeken, maar jullie wisten het antwoord al vrij snel. In de video in het artikel zie je op de achtergrond heel kort een logo voorbij komen, dat wel heel erg op het B-Freqz logo lijkt.

Day 2 (22 September)

Check out the Q-dance music channels, you might find a second clue about the line-up.

Deze hint was echt wat lastiger, maar een slimmerik kwam er achter dat er, door middel van tracks, in de Qlimax 2018 Spotify playlist een naam gespeld wordt. M-A-R-C-O: Phuture Noize, is that you?

Day 3 (23 September)

Take a close look at the social media accounts of an ex anthem maker.

Er zijn nogal wat Qlimax anthem makers geweest. Maar toen Wildstylez een foto op zijn Instagram postte in het GelreDome, kon dit geen toeval zijn, toch?

Day 4 (24 September)

We’ve hidden two clues again, keep an eye out on the Q-dance socials. 

Twee hints. Twee artiesten. Maar dat zou natuurlijk ook een duo kunnen zijn. De foto van Sound Rush met Qlimax merchandise aan, zou dan ook zomaar het antwoord kunnen zijn.

Day 5 (25 September)

Listen to Q-dance Radio today between 17.00 and 18.00 for the fifth hint. Bonus: you might need pen and paper.

Die vorige twee clue’s waren behoorlijk opvallend. Tijd om het wat moeilijker te maken, moet Q-dance gedacht hebben. Veel fans zaten tussen 17.00 en 18.00 uur dus braaf naar Q-dance Radio te luisteren. En als je de eerste letters pakt van de tracks die toen zijn gedraaid, spel je: T-W-E-E-K-A-C-O-R-E. Het lijkt er dus op dat Da Tweekaz, ondanks de ophef van vorig jaar, er dit jaar gewoon weer bij zijn.

Day 6 (26 September)

Listen… there’s a stranger in our midst.

Opnieuw een verwijzing naar de Spotify Playlist. Hier was namelijk een non-hardstele track aan toegevoegd: ‘Linda Scott – I’ve Told Every Little Star’. Frenchcore legende Dr. Peacock heeft dit als sample gebruikt in zijn nummer ‘Eat This’. Zou dit een frenchcore-debuut op Qlimax betekenen?

Day 7 (27 September)

Tune in on Q-dance Radio between 13.30 and 14.00 for the seventh clue about the line-up. This one may take a little more effort, it’s time to step up your game. 

Als je denkt dat Q-dance ons het nog niet lastig genoeg heeft gemaakt. Op de zevende dag kwamen we uit op coördinaten (52.436729 4.913623), die overeenkomen met die van het hoofdkantoor van Q-dance. Daar hing een vlag met het Sub Zero Project logo. Het lijkt er dus op dat dit duo wederom aanwezig is op Qlimax.

Day 8 (28 September)

Listen to the Hardstyle Top 40 on Q-dance Radio at 17.00 for the final Qlimax 2018 line-up clue. #GameOver

Q-dance Radio geluisterd? Daar kon je namelijk de laatste hint vinden. Bass Modulators op de line-up!