Qlimax, een visueel en muzikaal spektakel 001

Qlimax, een visueel en muzikaal spektakel

birgit
Birgit Roobol - 15 november 2018

The wait is almost over. Over iets meer dan een week zullen duizenden hardstyle fans zich overgeven aan de mooiste verleiding van het jaar: Qlimax. Mysterieus, verleidend, duister en spannend. Qlimax houdt je één volledige nacht in haar greep en voert je mee naar een wereld waarvan je niet eens wist dat hij bestond.

Conceptueel is geen enkel feest zo sterk als Qlimax. Q-dance voert de thema’s door tot in iedere vezel van het evenement. Niet alleen om een ‘leuk feestje’ neer te zetten, maar om ook vooral met het bewustzijn van de bezoekers te spelen. Qlimax is bijna een psychedelische trip en de muziek is gedurende de nacht ook compleet in dienst van de show. Want net als de productie en de stagetransformaties, bouwt ook de muziek zich op naar een climax. Van hardtrance/classic hardstyle naar hardcore. Wanneer Q-dance dat het beste is gelukt? Dit zijn de beste, meest bijzondere thema’s van afgelopen jaren.

Qlimax, een visueel en muzikaal spektakel 002

Rise of the Celestials (2016)

“Waiting to rise from the ashes of the old world.”

Over de editie van Qlimax in 2016 kunnen we kort en krachtig zijn: stage design on point. Met het vallen van het doek, vielen ook alle monden open. Maar daar blijft het niet bij. Gedurende de hele nacht transformeert het podium, en die transformatie is werkelijk ongelofelijk. Maar ook de terugkeer van Project One past perfect in het thema. De hele nacht was een rollercoaster vol passie, drive, nostalgie en liefde. Voor elkaar en de hardstyle scene.

Rise of the Celestials  voelde als een klein reisje terug in de tijd, mét het allerbeste van nu. De laatste technieken, maar wel met die karakteristieke sfeer, waar Qlimax zo geroemd om wordt. De dj’s hadden zich in kostuums gehesen, de stage was overweldigend en ieder detail was doordacht. Van vuurspuwers tot een engel in de lucht. Dit was een editie van Qlimax om nooit te vergeten.

Qlimax, een visueel en muzikaal spektakel 003

Nature of our Mind (2009)

“Travel down the rabbit hole of nature’s mysteries.”

Nature of our Mind. Deze editie van Qlimax in 2009 is er één die bij de kenners in het geheugen staat gegrift als hét ultieme hardstyle feest. Het jaar 2009 was sowieso een geweldig jaar voor hardstyle en daar is deze editie het bewijs van. Deze legendarische dosis muzikaal en visueel spektakel maakt Nature of Mind misschien wel tot de beste Qlimax editie ooit.

Het thema was goed doordacht, de stage was fantastisch en ook het anthem, gemaakt door D-Block & S-Te-Fan , is er nog een die we graag voorbij horen komen. Zelfs als je er niet bij was, spreekt de DVD (oké, de video’s op YouTube) nog tot de verbeelding. Zin om alvast wat mee te krijgen van die Qlimax magie? Kijk dit. Een prachtig hoogtepunt uit de hardstyle history.

Qlimax, een visueel en muzikaal spektakel 004

Fate or Fortune (2012)

“No longer are things left to chance, the deck has revealed a vision. Fate or fortune.”

Conceptueel gezien was Fate or Fortune misschien wel de meest briljante editie. In 2012 werd iedere artiest aan een bepaalde kaart gelinkt en in de line-up bleven een aantal kaarten over, die niet aan een artiest gelinkt konden worden. Deze surprise acts bleven open en door deze trucjes is er maandenlang gespeculeerd over de line-up. Tot het feest zelf bleef er onbekend welke artiesten achter deze kaarten zaten. En dat was alleen nog maar de voorpret.

De stage van Fate or Fortune maakte een fantastische transformatie door en de magische tarotkaarten kwamen in alle elementen weer terug. Precies wat je van Qlimax verwacht, een avond vol verrassingen. 


Ook zo benieuwd of Q-dance zichzelf dit jaar weer gaat overtreffen? Wij zijn heel erg benieuwd hoe ze ‘the game’ gaan veranderen en hoe het thema van dit jaar wordt doorgevoerd. Maar we zijn vol vertrouwen, Q-dance blijft toch altijd weer die konijnen uit de hoge hoed te toveren, die ons compleet achterover doen slaan. We hopen in ieder geval op waanzinnige transformaties, een toffe surprise-act en de terugkeer van het doek. Jullie ook?

  • Bestel nu hier je Hotel Packages.
  • Bekijk hier de line-up.