Decibel outdoor Festival 2017 001

Decibel outdoor Festival 2017

hardstyle-report-redactie
Hardstyle Report Redactie - 24 augustus 2017

Mishandelde amandelen, spierpijn tot in mijn linkerpink en zo blut als Donald Duck. Een weekend Decibel outdoor Festival gaat je niet in de koude kleren zitten. Huilend in foetushouding denk ik al de hele week weer terug naar die maffe momenten die ik met mijn vrienden heb gehad. Boodschappenkarretjes bij de afterparty, uitgeputte ravers zittend op klapstoeltjes midden in de tent en mensen die een hond hadden gemaakt van bierblikjes en deze uitlieten op het festival. Zélfs mensen met een ochtendjas aan en zwaailicht op hun hoofd vastgeplakt met ducktape waren ‘vrij’ normaal. Want Decibel outdoor is HET weekend waar je even je saaie kantoorbaan mag vergeten (niet dat ik die heb) en je mag doen waar je voor geboren bent: springen op één van de vetste festivals, onder begeleiding van de vetste muziek, door de allervetste dj’s!

Decibel outdoor Festival 2017 002

Decibel outdoor – Vrijdag

Met vier auto’s gaan we vrijdagmiddag op pad. Allemaal met de nodige kriebeltjes in de buik (godverdomme, het lijkt wel alsof we een halve vlindertuin hebben ingeslikt) en de gebruikelijke biertjes in de hand. Uiteraard nog niet voor de bestuurders! Vervolgens komen we aan bij onze giraffenbevlekte villa. Toegegeven, het huisje was misschien niet helemaal villa-waardig, maar pauper-chique of niet; NOOIT meer in een tent! Veel liever heb ik back to groep acht kamp taferelen, waar je kamers met elkaar deelt en ruzie maakt wie boven of onder slaapt in het stapelbed. En wat hebben we genoten van de heerlijke matrassen en onze eigen douche die je niet hoeft te delen met zo’n 826492 anderen. Een goed begin en inmiddels hoogtijd om naar de pre-party te gaan!

De pre-party is op zo’n tien minuutjes lopen vanaf Villa de Giraffe, helemaal top! In een enorme tent staan alle Weekenders bij elkaar, vol adrenaline (en de rest), om er een knotsgekke mini-vakantie van te maken. Want naast een geweldig feestje, is één van de allerleukste dingen die Decibel outdoor biedt, de sfeer. Alleen de echte strijders hebben toegang tot deze tent op vrijdag, zaterdagnacht en zondag. Omdat er maar één (grote) stage is, staat iedereen bij elkaar en creëer je een saamhorigheidsgevoel die ik bij weinig andere festivals en weekendfestivals krijg. Chapeau Decibel!

Decibel outdoor Festival 2017 003

Wanneer Noisecontrollers begint te draaien, kan mijn kleine hardstylehartje zijn geluk niet op. Zijn set bestaat namelijk helemaal uit nummers die ik luisterde toen mijn hardstyle addicition net opbloeide. Good old memories. Door keihard mee te brullen met de lyrics en extreme hakbewegingen te maken, ben ik een ware last voor mijn buurmannen en buurvouwen (sorry, not sorry) maar de toon is gezet: dit wordt een geweldig weekend!

De vrijdagavond wordt kneiterhard afgesloten met Guerrillas feat. Furyan, Neophyte, Nosferatu & Tha Playah. Meteen gooi ik al mijn goede voornemens (iets met de eerste avond rustig aan doen) overboord en besluit dat het feest nog niet afgelopen is. Gelukkig kan je op Decibel outdoor Festival het hele weekend tot laat doorgaan. Uiteindelijk val ik met een big smile op mijn gezicht in slaap. En dan te bedenken dat dit pas dag één is!

Decibel outdoor Festival 2017 004

Decibel outdoor – Zaterdag

Eén van de heerlijke dingen van het huisje is dat je zelf beslist hoe laat je wakker wordt. Geen frenchcore in het linkeroor en terror in het rechteroor, terwijl de zon je je tent uitbrandt. Vandaag gaan we genieten van elf hele dikke stages en uiteraard heel veel plezier maken met die gekke dagjesmensen!

Je had je dag écht niet beter kunnen beginnen dan bij Clockartz. Deze enorme talenten zetten een openingsset neer vol met geniale nummers, zoals hun eigen hits ‘Rockafella’ en ‘Delirium’, maar ook heerlijke gouden oude platen. Vervolgens zet Phuture Noize de tent opnieuw flink op zijn kop met platen als ‘The Temple’, ‘Suicidal Superstar’ en ‘King of the Jungle’. Ook deze set op Decibel outdoor, is hét bewijs dat hij ons iedere keer weer blijft boeien met zijn energieke, rauwe, maar vooral unieke sound.

Decibel outdoor Festival 2017 005

Als Deetox, na haar herstelperiode van de blikseminslag, terugkeert, begint de zon met schijnen. Ze opent haar set met ‘Torture’, “IIIII got struck by lightning in the thunder! , dan heb je écht ballen, of niet?! The Queen of Raw is inmiddels helemaal herstelt en dat was te merken tijdens haar comeback. Ze rockt de Extreme Loudness stage, met onder andere ‘Alone’ en een hele mooie nieuwe track in collab met Sound Rush! Welkom terug, Deetox!

Voor de ‘Nightbreed: Running with the Wolves’ set met Endymion, Bass Chaserz en Degos & Re-Done, gaan we weer terug de Loudness tent in. Hier krijgen we een flink portie RAW voorgeschoteld, waar we echt ontzettend blij van worden. De mannen van Nightbreed Redcords draaien perfect op elkaar afgestemd en het is heerlijk om zoveel talent samen op één podium te zien. Dat belooft heel veel goeds voor hun hosting op Q-BASE!

Op de Hardcore4life wordt de boel pas echt afgebroken door N-Vitral presents Bombsquad met dikke edits van bijvoorbeeld ‘Crispy Bassdrum’ en ‘Hiroshima’. 190+ bpm en hele dikke, snoeiharde kicks. Perfect als je geen raad weet met al die blije hyperbuien en enorme dosissen Decibeladrenaline!

Decibel outdoor Festival 2017 006

Bij de Pussy Lounge mainstage zetten zowel Zatox als, hoe kan het ook anders, Dark Raver de fantastische Pussy Lounge vibe neer met heerlijke sets. Het was mega druk, maar vooral één en al madness. Helemaal losgaan, zonder grenzen, vrolijke beats, pompende hardcore en hier en daar een opblaasdier voor je smoel. En natuurlijk was er ook weer een blik superhete dames opengetrokken die hun meest sexy dansmoves showde. Geen Decibel outdoor weekend zonder Pussy’s!

Na een geweldige dag die helaas veel te snel voorbij vliegt, is het alweer tijd voor Angerfist en de endshow. Duizenden mensen verkassen zich richting de mainstage om met gebalde vuisten los te gaan op dé hardcore headliner van de dag! Angerfist draait zoals altijd goed, maar helaas weinig nieuws. De volgende keer hopen we weer wat meer verrast te worden door de man met het masker. Vervolgens knalt er in een kwartier een bak vuurwerk de lucht in, onder begeleiding van alle hardere stijlen. Van euforisch naar snoeihard. Tussen de oooo’s en aaaaaa’s van het vuurwerk door, bedenk ik dat dit gelukkig nog lang niet het einde is. Er staat nog een afterparty op ons te wachten! Na innig afscheid genomen te hebben van alle stikjaloerse dagjesmensen, begeven wij ons in gepaste draf naar de tent, voor een keiharde afterparty!

Decibel outdoor Festival 2017 007

Vanaf dat moment, gaat het er alleen nog maar snoeiharder aan toe! Scarphase gooit het tempo goed omhoog en ik moet eerlijk toegeven dat ik wel een mini-minuutje stilgestaan heb om op adem te komen! Na de afterparty, hebben we uiteraard de dag nog even uitgebreid geëvalueerd in onze giraffenhuis. Conclusie? Dit was TOP en we kunnen niet wachten op zondag!

Decibel outdoor – Zondag

De closingparty op zondag is mijn favoriet. Iedereen is helemaal gesloopt, kan eigenlijk echt niet meer, maar staat daar toch. Je pyjama aan, make-uploos, in je zwembroek, op je klompen, in je aussie, het maakt geen reet uit hoe je er staat, niemand kijkt je gek aan. I LOVE IT!

Dus gaan we ook dit jaar nog één laatste dag, nog één laatste keer gigantisch los met z’n allen en gelukkig maakt iedereen hier dankbaar gebruik van! Het beste medicijn, is immers feesten op Decibel! Highfives uitdelen met totale vreemden, wappies in de zeik nemen door een pakje kauwgom als fotocamera te gebruiken en nat van het zweet elkaar knuffelen; het kan allemaal! Het weekend wordt in stijl afgesloten met heerlijke hardstyle en natuurlijk eindigen we met de Pussy Lounge Resident Rumble feat. Paul Elstak, Darkraver, Ruthless, The Viper & Ruffian. Een set die alle kanten op gaat en ik dus ook! Het had echt niet beter kunnen eindigen!

Decibel outdoor Festival 2017 008

Het is 23:30 uur op zondagavond 20 augustus 2017. De dj’s stoppen met draaien, de lichten gaan vol aan in die gigantische tent en iedereen schuifelt naar buiten naar zijn huisje, zijn tent, of die gekke afterafterafterparty. Maar het echte feest is voorbij. Decibel outdoor Festival 2017; je was van begin tot eind een festival om je vingers bij af te likken. Ik heb nu al dikke heimwee! Tot volgend jaar, weer in het gekke giraffenhuis!