BRING THE RIOT - Deetox over haar comeback van vor

BRING THE RIOT - Deetox over haar comeback van vorig jaar en haar live-act op Decibel 2018

birgit
Birgit Roobol - 15 augustus 2018

Deetox staat dit jaar voor de vijfde keer op Decibel outdoor, maar vorig jaar was misschien wel haar meest speciale optreden tot nu toe. The Queen of Raw stond namelijk voor het eerst weer op het podium sinds haar ongeluk. Hardstyle Report blikt namens b2s met Deetox terug op dit bijzondere moment, en we vragen haar wat ze dit jaar in petto heeft voor de Decibel fanatics.

Vorig jaar stond in het teken van jouw terugkeer en je kreeg daarop de reactie die je verdiende; een ongekend drukke area. Hoe kijk je na een jaar terug op dit moment?’
“Ik kijk hier met een heel fijn gevoel op terug. Het deed me zo goed om weer op dat podium te kunnen staan. En om te zien dat de stage afgeladen was met mensen die me wilden supporten, maakte het nog veel mooier.”

Wat is je het meest bijgebleven van deze set?
“Het was de hele dag al regenachtig en bewolkt, tot het moment dat ik het podium op ging. Uit het niets ging de zon ineens schijnen, gedurende de hele set. Daarna werd het weer bewolkt. Dat maakte het voor mij nog specialer, net of het zo moest zijn.”

Na je bijzondere set van afgelopen jaar zal het moeilijk zijn om het dit jaar te overtreffen, maar als iemand dat kan, ben jij het wel. Hoe denk je hier zelf over?
“Dit is voor mij zo’n speciaal moment, dat er maar weinig optredens zijn die dat ooit kunnen overtreffen. Toch is Decibel voor mij altijd speciaal en heb ik mooie herinneringen aan ieder jaar dat ik er heb gedraaid. Dat gaat dit jaar absoluut niet anders zijn!”

Dit jaar sta je met je live-act ‘Bring The Riot’ op Decibel. Is de voorbereiding van een liveset erg verschillend met die van een normale set?
“Ja, want mijn live-act bestaat alleen uit eigen muziek, edits en remixes. Voor mijn livesets besteed ik veel tijd aan het maken van nieuwe muziek en edits, om zo elke set weer anders en verfrissend te houden. En mijn look tijdens mijn ‘Bring The Riot’ live-act is ook heel anders, om zo het complete plaatje rond te maken.”

Maakt dit ‘Bring the Riot’ dan ook uniek ten opzichte van andere acts?
“Ik denk dat ieder live-act op zijn manier uniek is. Ik probeer me vooral te onderscheiden met mijn eigen Deetox sound en de ‘Bring The Riot’ look. Doordat ik sneller mix en veel edits gebruik, is het anders ten opzichte van een standaard set.

Wat kunnen we van je verwachten op Decibel outdoor 2018? Waarom mogen de fanatics jouw ‘Bring The Riot’-set niet missen?
“Ik zit dagenlang in de studio en heb enorm veel nieuwe muziek liggen, zowel solo-tracks als hele toffe samenwerkingen. Op Decibel outdoor ga ik veel van deze tracks premieren, en geloof me… dit wil je niet missen. Let’s Bring The Riot!”