Masters of Hardcore 2018 - The Tournament of Tyran

Masters of Hardcore 2018 - The Tournament of Tyrants

carmina
Carmina Wassink - 28 maart 2018

Masters of Hardcore – The Tournament of Tyrants doet zijn naam eer aan. In de volle ochtendglorie verlieten bezoekers strompelend The Cage. Verbazingwekkende battles zijn er die nacht weggegeven door The Tyrants. In iedere zaal was die ongekende sfeer en spanning voelbaar. Het boksgevecht tussen McGregor en Mayweather is er niets bij. Keiharde sets en bpm’s die om onze oren vlogen. Iedereen ging er vol voor, dit was het moment. Alles of niets.

Tussen duizenden stampende hardcore liefhebbers staan we midden in de zaal van de mainstage: ‘The Tournament of Tyrants’. We hebben nu de echte grote kooi betreden. De schedel van Masters of Hardcore strekt zich helemaal over het podium uit. Dit wordt versterkt door de zieke visuals op de led-schermen en de bizarre lichtshow. Subliem in elkaar gezet door Art of Dance. Zelfs de aankondigingen en de intro’s van de gevreesde battles van de dj’s bezorgen je de ideale beleving. Zijn we klaar voor het gevecht? Yes, we are ready to rumble!

Masters of Hardcore 2018 - The Tournament of Tyran

De set van Korsakoff en Never Surrender heeft de bezoekers opgehyped. Met volle energie zetten ze een prachtige set neer. Het is nu de beurt aan Bass D en Matthew King in de zaal ‘Fear of Frazier’. De opmaak in deze zaal is wat minder, maar dat vergeet je meteen als je voelt wat voor sfeer hier hangt. Er is een heerlijke interactie tussen het publiek en de dj’s. Stuk voor stuk staat iedereen volop te genieten van deze set. Soms worden we getrakteerd op heerlijke oude platen. Binnen de kortste keren wordt onze groep steeds groter en staan we tussen vrolijke losgeslagen Fransen en Duitsers samen te stampen. Dit soort momenten kunnen je alleen laten glimlachen. Hoofd uit en genieten.

Met een glimlach van oor tot oor maken wij ons klaar voor de zaal: The Executioners. Aan het plafond van de zaal hangen grote spijlen en daarachter schuilt het grote schedel van Masters of Hardcore. We worden overdonderd door het brute geweld van de set van Scarphase. Deze twee helden zetten alles op alles. Dat er geen lawine is ontstaan of dat al die spijlen niet naar beneden zijn gevallen, is verbazingwekkend. Want wanneer het nieuwe nummer ‘Undefeated’ van F. Noize en Deadly Guns wordt ingezet, ontploft de hele zaal. Dit is pas tempo.

Masters of Hardcore 2018 - The Tournament of Tyran

Raw hardstyle is vannacht vertegenwoordigd in Rulers of the Ring. Een duistere schedel bedekt met een capuchon, houdt vanaf het podium alles in de gaten. Met zijn lichtgevende groene slangenogen waakt hij over deze nacht. “Once again you open the bag of tricks.. this is Radical brutal NUMBER SIX” schalt door de hele zaal heen. Tijdens de set van Radical Redemption en E-Force staat iedereen volop te beuken. Als echte raw soldier kun je hier volop het gevecht aan. Je enige missie? Nog harder stampen dan je buurman.

Het laatste gevecht wordt aangekondigd in ‘The Tournament of Tyrants’. “In the left corner… we give you Partyraiser.” “In the right corner… we give you Dr. Peacock!” Beide heren knallen er gelijk goed in. Aan Partyraiser en Dr. Peacock de taak om het gevecht in The Cage aan te gaan. Eén van de beste sets van de nacht. Meesterlijk gewoon. Nummers als ‘Ode to Godfather’ en ‘Reaching for the Sky’ komen voorbij. Maar wanneer het nummer ‘Trip to Holland’ wordt ingezet, worden we nog heerlijk meegenomen in dat nostalgische gevoel. Deze set is één grote explosie van vreugde.

Masters of Hardcore 2018 - The Tournament of Tyran

De strijd is gestreden. Bloed, zweet en tranen waren aanwezig tijdens de battles in The Cage. Het was alles of niets. Zowel de dj’s als de bezoekers hebben alles gegeven. En Art of Dance heeft deze nacht geweldig in elkaar gezet. Van de sfeer en lichtshows tot aan de producties. Deze nacht bezorgde ons kippenvel, gelach en een keiharde bass. Masters of Hardcore heeft ons precies laten voelen waar het goede tempo lag. Dit is hoe een hardcore feest moet zijn. Gedachten uit en gaan.