intents-festival-2019

Intents Festival 2019

mitchell
Mitchell van Eenige - 6 juni 2019
  Oisterwijk, of moeten we zeggen: heel de provincie Noord-Brabant, stond het afgelopen weekend in het thema van Intents Festival. Eén van onze favoriete weekenders van het jaar. Het festivalterrein was omgetoverd tot een Intentse superhelden-hoofdstad. Alsof we drie dagen in een stripboek doorbrachten. In één, twee of drie dagen kon jij de superheld in je los laten met Captain Intents, Bionitron, Lady Phoenix, The Demolitioner of Mr. Insanity. Dit is Intents Festival 2019: Calling All Superheroes.

Vrijdag 31 mei, Intents Festival pre-party


Het is vrijdag 31 mei. Het zonnetje brandt in ons gezicht en dat belooft dit weekend alleen nog maar erger te worden. Bij de afslag van de snelweg is die authentieke Brabantse gezelligheid al voelbaar, iets wat Intents Festival zo speciaal maakt. In tegenstelling tot veel andere grote weekenders voelt Intents Festival namelijk nog steeds even klein en gezellig, net zoals in het begin.

Kaartje scannen, bandje om. En dan lopen we met onze spullen het terrein van IntentsCity op. Ons Intents Festival tentje staat dan al klaar op het campingveld vlakbij het festivalterrein en de entree. Dat scheelt weer een hoop ellende met tentstokken en haringen. Spullen in de tent, muziek aan, klapstoel open, biertje erbij en het weekend kan gaan beginnen!
 

intents-festival-2019-1
  De camping begint langzaamaan steeds voller te raken en als je om je heen kijkt, zie je iedereen al helemaal in zijn of haar element. Tent opzetten, in het zonnetje zitten, een praatje maken met de buren of alvast een van de activiteiten uitproberen. En dan schijnt het zonnetje ook nog eens heerlijk. Dit is hét ultieme gevoel van de festivalcamping. Het Intents Festival weekend is begonnen!

Op IntentsCity kun je jezelf uitleven in de ballenbak of op een stormbaan. Je kunt naar de bioscoop, levensgroot Stef Stuntpiloot spelen of je vrienden uitdagen voor een potje bubble voetbal, echt overal is aan gedacht. Daarnaast is de camping overzichtelijk ingedeeld en ruim opgezet. Je vindt alles wat je nodig hebt, van een campingwinkel tot silent disco!

Rond 16.00 uur is de eerste muziek van het terrein al te horen en is de pre-party van Intents Festival 2019 officieel geopend. De barbecues gaan aan en iedereen bereidt zich met een stevig laatste avondmaal alvast voor op de eerste avond van het weekend. Er zijn vier verschillende stages open vanavond: de indoor mainstage gehost door D-Block & S-te-Fan, Dynamite vs. Outrageous!, Fanaticz en de Boombox.
 

intents-festival-2
  In de Boombox gaat het lekker los met Odium en op de indoor mainstage wordt het weekend officieel afgetrapt door D-Block & S-te-Fan. De sfeer zit er lekker in, maar een echte opening met alle campinggasten à la Defqon.1 of Decibel outdoor missen we wel een beetje. Ondertussen gaat het er bij de Fanaticz stage lekker hard aan toe. Requiem blaast stevige tracks door de speakers en de kickrolls vliegen ons om de oren. Eén van zijn laatste tracks, ‘The Reckoning’ brengt ons even terug naar zijn live-set op QAPITAL en met zijn collab met Deadly Guns blaast hij iedereen omver.

Als we een paar vrolijke freestyle tracks van Pat B willen meepakken bij Dynamite vs. Outrageous, horen we ineens Jason Payne door de microfoon schreeuwen. Blijkbaar zijn de Fanaticz en Dynamite vs. Outrageous stage ineens omgedraaid. We pakken nog even een paar flinke rauwe beukers mee en gaan dan terug naar de indoor mainstage, voor de set van Dee-block & S-te-Pack. Het is een live-set vol gekkigheid, plezier en lekkere oude plaatjes. Het is echt leuk om te zien hoe de dj’s en mc’s (Villain en Da Syndrome staan samen op het podium) zelf ook genieten.

Inmiddels wordt het langzaam donker en komen de showelementen meer tot hun recht. Phuture Noize en Sub Zero Project zetten de tent op z’n kop met ‘Call of the Sacred’ en ‘We Are The Fallen’ en bij de Fanaticz stage draait Thyron een te gekke set. Hij laat het beste van zijn pas verschenen album ‘My Way’ horen, maar dan met een verrassende twist. We like it!
 

intents-festival-3
  De indoor mainstage, die vanaf morgen weer gewoon de hardcore stage is, wordt afgesloten door D-Sturb. Hij is samen met Sub Zero Project verantwoordelijk voor het anthem van dit jaar en heeft duidelijk heel veel zin in het weekend. Met enorme power, te gekke melodieuze raw hardstyle en heel veel enthousiasme sluit hij de eerste Intents Festival dag af.

Zaterdag 1 juni, Intents Festival saturday


Morning sunshine! Op de camping word je namelijk al vroeg in de morgen je tent uitgebrand door het zonnetje. Met de pre-party (en wilde afterparty avonturen) nog vers in ons geheugen, slepen we onszelf door de kater heen.

Het terrein is vroeg in de middag al heel erg druk. Alle stages zijn open en we willen onszelf vandaag het liefst in drieën splitsen om alles mee te kunnen maken. Het terrein is, zoals we van Intents Festival gewend zijn, fantastisch aangekleed en de mainstage ziet er waanzinnig uit. Het is écht een feestje om uit je dak te mogen gaan, voor zo’n vette stage. Het superheldenthema is zo ontzettend goed doorgevoerd in ieder detail, dat we bijna het gevoel hebben in een stripboek te zijn beland.
 

intents-festival-dag-4
  De opening van de indoor mainstage is absoluut een set waar je bij moet zijn. Het is druk, maar vooral heel warm in de tent. Maar daar laten B-Front en E-Force zich niet door tegenhouden. Hun best scorende tracks van de afgelopen tijd komen voorbij, in combinatie met nieuw materiaal. De geniale tracks en de fijne sfeer zorgt ervoor dat we het volhouden in de snikhete tent. Hoe warm het ook is, iedereen gaat ervoor. Meezingen, keihard stampen, elkaar aankijken, iedere track voelen en helemaal in de vibe van de muziek zitten. Onze dag kan niet beter beginnen!

KELTEK draait een heerlijke set op de mainstage. Hij draait natuurlijk zijn Defqon.1 anthem en heerlijke hits, zoals ‘Valkyries’ en ‘Break The Game’, maar verrast ons ook met nieuw materiaal. Omdat we ons vandaag echt in tweeën willen splitsen, gaan we halverwege de set door naar de Fanaticz stage om te genieten van Clockartz en Rejecta. Italy vs. Brabant, en dat is een héle fijne combinatie! Het publiek gaat los, de artiesten gaan los, de tracks zijn heerlijk hard en de sfeer zit er echt fantastisch in.

Om 18.00 uur is het tijd voor de classics. Met een hoofd vol zweet en een temperatuurtje à la niet meer uit te houden, betreden we opnieuw de indoor mainstage, gehost door B-Front en E-Force. Maar dat vermoeide gevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon als ‘Magic’ wordt ingezet. WOW! Dit willen we horen! B-Front en E-Force raken precies de juiste snaar met hun klassiekers. Overal om ons heen zien we mensen genieten en keihard losgaan. Dit is het toppunt van extase. Wat een dag, nu al!
 

intents-festival-4
  “When dark takes over the light” , met zwaailichten en politieauto’s komen Sub Zero Project en D-Sturb de mainstage op voor hun anthem momentje. Inmiddels is het een paar graden afgekoeld, waardoor we eindelijk écht lekker los kunnen gaan. De kicks van ‘Heroes of the Night’ knallen door het publiek en het mid-intro bezorgt ons kippenvel. De energie van D-Sturb en Sub Zero Project samen achter de decks, het anthem, de mainstage, het is alsof alles op zijn plek valt.

Als het donker begint te worden, is het tijd voor hét hoogtepunt van de dag. De Nederlandse première van de live-act van D-Block & S-te-Fan: Ghost Stories Live. Hier keken we van te voren al heel erg naar uit, maar het is zelfs nog beter dan we hadden verwacht. Een groot rookgordijn hangt over het publiek en de sfeer wordt meteen heel anders. Heel mysterieus en spannend. D-Block & S-te-Fan zetten een geniale set neer, samen met zangeres Evelyn. Compleet anders dan normaal, maar tegelijkertijd past het ook zó goed binnen hun sound. Dit is wat je een briljante live-act noemt. De show is on point. De rook, de lasers, de showelementen, de interactie met het publiek, de prachtige stem van Evelyn, alles is perfect getimed en klopt precies.

Het laatste uur is ingegaan en dit staat volledig in het teken van het laatste level van de live-act van D-Sturb: Ultimate Stage 6. Tijdens deze set draait hij het beste van zijn levels tot nu toe, inclusief een nieuwe track. D-Sturb weet een brug te slaan tussen raw en melodische hardstyle en is daarmee één van de meest veelbelovende artiesten van het moment. Het is dan ook heel logisch (en verdiend!) dat hij vanavond de mainstage afsluit. Wat een vette set!
 

intents-festival-5
  Als de laatste plaat wordt uitgefaded, kunnen we genieten van een hele berg vuurwerk en een mooie eindshow. Zo horen we Frans Bauer voorbij komen die ‘Thunder’ zingt, waarna een hele hoop vuurwerk de lucht ingaat. Daarnaast horen we natuurlijk het anthem van dit jaar, ‘KELTEK - Valley of The Blind’ en een nieuwe Sefa track. Dan is de dag toch echt voorbij. Maar niet voor de IntentsCity bewoners. Zij kunnen nog losgaan in de silent disco, afterpartyclub, bioscoop of over de camping struinen, op zoek naar avontuur.

Zondag 2 juni, Intents Festival sunday


Op zondag begint het feestje wat later, en dat is best fijn voor de mensen die er al één of twee dagen op hebben zitten. Vandaag zijn er wat veranderingen ten opzichte van zaterdag. Zo wordt de hardcore stage nu gehost door Destructive Tendencies en de indoor mainstage door FVCK GENRES by LNY TNZ. Ook zijn er bezoekers vanaf 17 jaar welkom vandaag. Opmerkelijk is wel hoe groot het verschil is in publiek wat er rondloopt op het terrein!

Het is vandaag echt ontzettend heet, dus we nemen een klein tandje terug. Met de brandende zon in je nek en 30 graden kun je niet de hele dag vol gas gaan. Dat maakt deze dag ideaal om even een ijskoude cocktail (de Sex on the Beach is een aanrader!) te drinken in de schaduw of om een rondje in de Booster of het reuzenrad te gaan. Bovendien geeft het een ontzettend mooi uitzicht over de mainstage en het festivalterrein. Net alsof je even zelf een superheld bent!
 

intents-festival-6
  Na wat rondjes over het terrein blijven we bij de mainstage plakken. E-Force trapt flink het gaspedaal in. Met zijn ‘The End’, ‘Genesis’ en de ‘FTP’ remix gaat het helemaal los. Maar ook de sets van Digital Punk vs. Act of Rage en Rebelion vs. Rejecta slaan onwijs goed aan bij het publiek. Delete laat vervolgens zijn VIP-superkrachten zien en verwoest de mainstage met een aantal gloednieuwe VIP-edits, zoals ‘Unstoppable VIP’, ‘Louder VIP’, ‘Just do It VIP’ en een VIP-mashup van ‘Pleasure & Pain’ en ‘Funk’.

Maar dan komt moeder natuur weer om de hoek kijken. Terwijl D-Block & S-te-Fan (de absolute winnaars van dit weekend) een weergaloze set op de Relive stage neerzetten, trekken de donkere wolken langzaam over het terrein en het publiek heen. Het begint te regenen, eindelijk wat verkoeling! Maar als D-Block & S-te-Fan ‘The Sound of the Thunder’ inzetten, wordt de gitzwarte hemel opgelicht door een felle bliksemschicht. “Heavy noises are taking you under. This is the sound, the sound of the thunder!” Wat een bizarre timing! Zou dit het dan écht het bewijs zijn dat God een dj.
 

intents-festival-7
  Als klapper op de vuurpijl (of moeten we donder op bliksem zeggen?) is het de taak aan Mental Theo, Partyraiser en Dr. Peacock om Intents Festival 2019 op brute wijze af te sluiten. De toon wordt gezet met snoeiharde tracks als ‘Kick op je bek’, ‘All my friends are dead’ en ‘Hardcore You Pussy Motherf*cker’. Deze combinatie leek op de voorhand misschien een beetje vreemd, maar wát een geweld! Het is een verrassende afwisseling tussen vrolijk, ruig en hard. Na deze snoeiharde hardcore set, een laatste eindshow en heel wat vuurwerk, zit het weekend van Intents Festival 2019 erop.

Of toch niet?! Op de camping gaat het feestje gewoon nog even door. Tot het weer licht wordt. Maar dan is dit stripboek toch echt uitgelezen en kunnen alle superhelden eindelijk naar bed. Want na het trotseren van de hitte, de nachten zonder slaap en de keiharde sets, mogen de festivalgangers van Intents Festival 2019 zich met recht een superheld noemen.

Intents Festival bewijst ook met deze editie weer uniek in haar naam te zijn. Een groots feestje met een knusse, gezellige sfeer. Gelukkig staat het vervolgdeel alweer in de planning. Ben jij er, net als wij, weer bij op 5, 6 en 7 juni?