D-Block & S-te-Fan over Intents Festival,

D-Block & S-te-Fan over Intents Festival, het anthem, de samenwerking met Frequencerz en de toekomst

birgit
Birgit Roobol - 29 mei 2018

Mede dankzij dit energieke dj duo is de huidige hardstyle scene zoals hij vandaag is. Hun sound? Energiek, melodisch en krachtig. Hun legendarische nummers als ‘Music Made Me Addict’ en ‘Shiverz’ kan iedere hardstyle fan meezingen. We’re talking about D-Block & S-te-Fan. We spraken met dit duo over Intents Festival, het anthem van Intents Festival 2018, hun samenwerking met Frequencerz en de toekomst. 

– Hey Diederik en Stefan, gefeliciteerd met het Intents Festival anthem! Hoe gaat het met jullie?
“Uitstekend! Na ‘ANTIDOTE’ was het toch een beetje afwachten wat er precies ging komen. Het maken van een album kost veel kracht en creativiteit, maar ook na het album blijft er een hoop inspiratie voor nieuwe nummers. Daar is dus onder andere het Intents anthem uitgekomen, supertof! Onze weekenden zijn druk, de reacties supergoed. We zijn heel erg tevreden!”

– Jullie maakte het eerste Intents Festival anthem ooit. Wat was, naast de samenwerking met Frequencerz, het verschil tussen het maken van dit anthem en het maken van het eerste Intents anthem?
“We zijn zelf natuurlijk enorm gegroeid in de afgelopen zeven jaar die tussen beide anthems zit. Volwassener geworden, met meer rust en meer visie. Toch zijn we na al die jaren nog steeds heel blij met het anthem van 2011. ‘Magical Mystery’ was echt een toffe track en luidde een tijdperk in van Intents anthems die allemaal heel vet zijn op hun eigen manier.”

– Hoe is de samenwerking tussen jullie en Frequencerz tot stand gekomen?
“We kennen Niels en Pepijn al tijden en jarenlang lagen onze stijl mijlenver uit elkaar. Sinds vorig jaar is dat eigenlijk geleidelijk iets meer bij elkaar gekomen. De kicks in raw hardstyle zijn wat doordachter en de energie in euforische tracks is meer aanwezig. Toen we elkaar tegenkwamen hadden we het al eens gehad over het combineren van onze stijlen. Uiteindelijk kwam Intents met het idee om dat te doen voor het anthem. Wij vonden het meteen een vette uitdaging!”

“We zijn zelf natuurlijk enorm gegroeid. Volwassener geworden, met meer rust en meer visie.”

– Waar hebben jullie je inspiratie voor het anthem van dit jaar gehaald?
“We zijn eerst wat basiselementen van de track gaan maken, daarna kwamen we bij het thema. The Ultimate Celebration bekt niet echt lekker in een song, dus hebben we dat omgevormd naar ‘Celebrate the day in the ultimate way’. We hebben wel de woorden van Intents behouden, maar die wel vloeiender in de track verwerkt. Zo creëer je meer ‘catchiness’. Iets wat de mensen kunnen meezingen. Vanaf daar zat de track vrij snel in elkaar.”

– Hoe was de samenwerking bij het maken van het anthem?
“Ja, eigenlijk best goed. We hadden meer problemen om bij elkaar te komen in verband met onze drukke schema’s, dan dat we vastliepen in de studio. Het ging eigenlijk allemaal vrij natuurlijk!”

– Jullie stijlen zijn best verschillend. Natuurlijk wil je die beide stijlen er in laten horen, maar je wil ook een harmonieuze, steengoede track maken. Hoe ga je dan te werk?
“We lieten het eigenlijk een beetje gebeuren eerlijk gezegd. Het thema en de stem van Evelyn geven de track al een echt D-Block & S-te-Fan-tintje. Ook is de track in onze studio gemaakt. Als je er dan wat energieke kicks aan toevoegt en die signature synth van Frequencerz die je in de tweede climax hoort, herken je beide stijlen goed terug.”

– Welke kwaliteiten van elkaar was echt een toevoeging in jullie samenwerking?
“Dat is lastig te zeggen! Het is gewoon tof dat je tot een eindresultaat komt wat je los van elkaar niet zou kunnen maken, maar wat je beiden wel heel vet vindt.”

– 15 jaar Intents Festival, en dat vieren ze met ‘The Ultimate Celebration’. Wat betekent ‘The Ultimate Celebration’ voor jullie?
“The Ultimate Celebration is natuurlijk voor iedereen anders. Wij hebben het thema van Intents doorvertaald in een eigen kreet: ‘Celebrate the day in the ultimate way’. Voor ons betekent dat: geniet ervan nu het nog kan en doe het op de tofste manier mogelijk! Met je vrienden naar een feestje is het allermooiste dat er is, geniet er dus keihard van. Het is zo cliché, maar ook zo waar.”

– Wat is voor jullie het ultieme Intents Festival gevoel? Hebben jullie een bijzondere band met dit festival?
“We zijn al jarenlang residents op Intents Festival, dus die band is er zeker. Het is bijna zoals familie. We proberen ook altijd het hele weekend erbij te zijn, ook al gaat dat agendatechnisch niet altijd. Toch voelt het ieder jaar weer als thuiskomen.”

– Wat kunnen we van jullie verwachten tijdens het Intents Festival weekend?
“Veel nieuwe muziek, een toffe back-to-backset met Frequencerz, een heerlijk setje vol classics en vooral heel veel gezelligheid!”

– Hebben jullie nog een anthem op je bucket list staan?
“Wij hebben nog nooit het Defqon.1 anthem gemaakt in Nederland. Dus als er een anthem is die nog op het lijstje staat, dan is het die wel!”

“Met je vrienden naar een feestje is het allermooiste wat er is, geniet er dus keihard van! Het is zo cliché, maar ook zo waar.”

– Jullie draaien al een flinke tijd mee en hebben ontzettend veel bereikt. Onlangs hebben jullie na een korte ‘break’ een HELE dikke comeback gemaakt. Wat willen jullie nog graag bereiken?
“Grappige vraag! Hier hebben we het laatst toevallig ook nog over gehad met Headhunterz die min of meer dezelfde paden heeft bewandeld. Onze visie is gewoon; vette muziek maken en genieten van de hardstyle scene zoals hij is. Het bereiken van dingen legt ook druk op, en de scene is al prachtig zoals hij nu is. Het hoeft niet nog groter, nog breder, of nog gekker. Laten we gewoon blij zijn met deze prachtige community en genieten van alles wat het ons brengt!”

– Wat kunnen we deze festivalzomer van D-Block & S-te-Fan verwachten?
“Overal waar we komen gaan we een dik feestje bouwen met vooral heel veel nieuwe muziek!”

– Zitten er nog meer toffe dingen aan te komen?
“Zeker! Onze fans wachten al jarenlang op de dingen die nu eindelijk gaan komen. En het wordt echt heel vet! To be continued dus…”

D-Block & S-te-Fan, een fantastisch artiestenduo die hun voetafdruk al lang heeft achtergelaten in de scene, maar die we ook de komende tijd zeker in de gaten moeten blijven houden. Diederik, Stefan, bedankt. Tot op Intents Festival!