karnaval4

Karnaval Festival 2019

carmina
Carmina Wassink - 6 maart 2019

De carnavalsgekte in de mix gegooid met de hardere stijlen. En dat dan een heel weekend lang. Karnaval Festival is al jaren hét succesconcept van de organisatie achter Intents Festival, voor iedereen die van hardstyle en een beetje gek doen houdt. De Hollandse “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” mentaliteit werd thuis gelaten, want het afgelopen weekend stond volop in het teken van één grote gekte. Totaal geen schaamte, knettergekke verkleedpartijtjes, gezellig volk en alles met een grote dosis humor. Oh ja, en bier, heel veel bier. Dit is Karnaval Festival 2019.

Zaterdag, Karnaval Festival dag 1

Het terrein is, zoals ieder jaar weer, op en top versierd en alle bezoekers van Karnaval Festival hebben ook hun best gedaan. Van wc-papier-kostuums tot pitspoezen en van piraten tot clowns, alles is aanwezig.

Al dwalend over het terrein genieten we van de te gekke sets, maar het losgaan-startschot wordt echt gegeven door Crypton & The Shade presents The Jokertjes in de Indoor Mainstage. Verkleed als jokers schroeven zij het bpm flink op. Zoals van Gaal zou zeggen: “ That’s another biscuit.”   Deze set voelt aan als een grote, te gekke chaos met allerlei carnaval meets hardstyle en frenchcore mashups. De kater van de nacht ervoor wordt er definitief uitgestampt en de liters bier vliegen door de lucht.

Hierna komt E-Force, een artiest die ons echt nooit teleurstelt. Hij opent met de supervette nieuwe ‘D-Block & S-te-Fan - Sound of the Thunder (D-Sturb Remix)’. Ondanks deze snoeiharde set, waarbij iedereen helemaal uit zijn plaat gaat, komt het carnavalstintje hier niet echt in terug. Maar genieten is het zeker!

karnavalfestival1-
Maar dan, op de mainstage: Captain Karnastyle. De man die de ene carnavalsklapper na de andere gooit. De ‘Ik moet zuipen’ en ‘Bella Ciao, niet te lauw’ edits laten het publiek helemaal uit hun dak gaan. Dit is de snelste inburgeringscursus carnaval vieren ooit. Met deze set is er geen ontkomen meer aan, de carnavalsgekste neemt het hele publiek over. De drank blijft vloeien, de sfeer wordt alleen maar gekker; this is what we love and can’t stop loving . Volgende rondje graag! 

Aan alles komt een einde, maar niet voordat we de feesttent betreden. Hier worden wij als reporters van boven de rivieren, keihard onthaald met liters bier en échte Brabantse gezelligheid. #ProudtobeDutch , hier kan geen kringverjaardag tegenop! Voor we het weten staan we met Jan en Alleman de polonaise te lopen.

En dat maakt Karnaval Festival ook zo leuk; die te gekke afwisseling van een ongeremd los gaan op foute muziek en hardstyle. We verliezen een klein beetje oog op de line-up en laten ons meevoeren door de gezellige bezoekers, dosis gekte, Brabantse nachten en het bier. Maar dat is ook precies waar Karnaval Festival om draait. Dag één is met vlag en wimpel geslaagd. Gelukkig komt de kater pas later…

karnavalfestival2

Zondag, Karnaval Festival dag 2

Kater, whut? Voor we het weten staan we weer tussen de hossende massa te springen en carnavalskreten te joelen. We beginnen waar we gisteren zijn geëindigd: bier! Het vliegt niet alleen onze slokdarm in, maar ook vooral in de lucht.

De eerste paar minuten op het terrein voelen we al meteen dat de sfeer weer even goed is als gisteren. In de feesttent doen we weer gezellig met de polonaise en de macarena mee. Sta je hier je uitzinnig te dansen, dan heb je voor je het weet de kleffe handjes van je buurman in je nek. “Daar gaat-ie weer! Wij vieren feest… dus weg met de malaise! Want het is nu tijd voor de polonaise!”

Na ouderwets hossen, zijn we klaar voor het echte werk: Villains Grote Frikandellenshow. Intens én genieten. Dat mr. Villain een echte party starter is weten we natuurlijk al, maar hij kan ook een aardig plaatje draaien. Niet alleen de harde tracks, maar ook de frikandellen, vliegen letterlijk om je oren. Onder het genot van dit overheerlijke frituurhapje zingen we mee uit volle borst - wel eerst je mond leegeten - met een edit van ‘West Virginia’. Villain mixt de ene carnaval mashup na de andere in, en soms met een heerlijke classic ertussen.

karnavalfestival3
We blijven nog even bij de mainstage staan, want ook Digital Punk en B-Front knallen vandaag op standje maximaal. Na een paar dagen carnaval is de sfeer nog lang niet doodgebloed en op de heerlijke beukers van deze helden, gaan we met z’n allen keihard los. Maar het ontploft pas echt als ze hun edit van ‘Das Weite Land’ inzetten. “CARNAVAL, TUTU!”... genieten!

Dan arriveren we in de Boombox, ook wel bekend van Intents Festival. Lekker knus met z’n allen stampen in een container van vier bij vier, de Boombox blijft goud. De interactie met de dj’s en het rest van het publiek, is hier altijd net even anders dan op een grotere stage. Als The Shade ‘Take It Back’ inzet van Delete, is het gekkenhuis compleet. De Boombox is misschien wel klein, maar groots in wat het doet. Stampen alsof je leven er vanaf hangt, een schouderklopje hier en daar, rammen tegen de container aan en een glimlach die niet meer verdwijnt.

Ondertussen dwalen we nog wat rond over het terrein, want naast genieten van je favoriete dj’s, is dat iets wat ook echt bij Karnaval Festival hoort. Rondjes lopen, met vreemden praten, complimentjes geven of ontvangen over je outfit en af en toe een goede high five uitdelen.

We sluiten ons Karnaval Festival weekend af bij de mainstage, waar Warface en D-Sturb de hele grond laten beven. “Cut my life into pieces, this is my last resort!” Dit voelen ze zelfs boven de rivieren mee, wow! Dan is het de taak aan Radical Redemption om het weekend af te sluiten. ‘America’ doet het zoals altijd weer heel goed bij het publiek en de ‘Kick op je bek’ edit van Radical Redemption en Digital Punk, maakt iedereen compleet gek. De laatste minuten beginnen eraan te komen en we gaan nog even met zijn allen op standje maximaal! Met z’n allen staan we klaar voor de knallende eindshow, en dat voelt na maanden van afwezigheid, toch weer een beetje als thuiskomen. De handjes gaan voor de laatste keer de lucht in. “ALLES NAAR DE KLOTE!”

karnaval-festival-2019
Waar een klein dorpje als Moergestel groots in kan zijn. De Brabantse gezelligheid was tot in elk detail van het festival doorgevoerd. Een ultiem ons-kent-ons-gevoel (ook als je niet uit Brabant komt) en oneindig veel liters bier. Het hele weekend omringt worden door hossende mensen verkleed als Freddy Mercury, Ruud Gullit, Hotdog of zo’n lekker ordinair pakje, terwijl onze geliefde hardstyle uit de speakers knalt. Heerlijk, niks was te gek, volgend jaar sluiten we absoluut weer gezellig aan bij de polonaise! De deuntjes zullen nog wel een week of twee blijven hangen...