Intents Festival 2017 Day 2 - The Circus of Insani

Intents Festival 2017 Day 2 - The Circus of Insanity

birgit
Birgit Roobol - 31 mei 2017

Terwijl de magische poorten voor de campinggasten al een dag eerder openden, begon ons Circus of Insanity op zaterdag. Bloody fucking hot amazing day 2 vol vette acts, dj’s zonnestralen en harder styles. En hoe! Relive this Intents Circus of Insanity with us! 

Veertien edities geleden begon Intents Festival als klein festivalletje in het Brabantse Oisterwijk. Daar is inmiddels niets meer van over! Deze weekender is de laatste jaren uitgegroeid tot een ware traditie en pronkt bij veel liefhebbers op hét lijstje samen met Defqon.1 en Decibel . Dit jaar wist Stichting de Kloontjes de zaterdag van Intents binnen één uur uit te laten verkopen. En dat is niet zo gek, want dit is echt één van de pareltjes op festival gebied!

Naast een hele goede, gevarieerde line-up en toffe hostings, is vooral de aankleding hetgeen wat Intents zo bijzonder maakt. Ieder jaar kiest de organisatie een thema dat overal terugkomt, dit jaar: The Circus of Insanity. En ze hebben het wederom geflikt! Een mainstage, gemaakt van echt circustentzeil, waar je mond letterlijk van openvalt, maar ook bij alle andere area’s groots uitgepakt. Alsof je zo een snoeihard circussprookje binnenstapte. Intents heeft zichzelf weer overtroffen!

Intents Festival 2017 Day 2 - The Circus of Insani

Niet alleen het circus, maar ook de temperatuur was pure insanity . In ons fijne kleine landje zijn we namen van pieken en dalen. Alles of niets. De alarmbellen waren eerder deze week al afgegaan en er waren dan ook liters water, zonnebrand en heel veel schaduw voor nodig om deze dag relaxed door te kunnen komen. Op het heetste van de dag was het 35 graden. In plaats van keihard losgaan, zochten veel bezoekers een plekje in de schaduw, op een bankje of begonnen zelfs een watergevecht met waterpistooltjes!

Pas vanaf een uurtje of vier werd de temperatuur wat aangenamer. Precies op tijd om flink los te gaan bij de set van Frequencerz en E-force bij Indoor Mainstage. Tracks als ‘Gods’, ‘Wolfpack’, ‘FTP (E-Force Remix)’ en ‘Stresstest’ kwamen in deze geweldige set voorbij en het publiek schreeuwde luidkeels mee. Langzamerhand lijkt de ergste hitte voorbij te gaan en dat doet de sfeer duidelijk ten goede. Iedereen heeft weer wat energie bij elkaar geraapt om helemaal los te gaan op sets van onder andere Frontliner, Warface & D-Sturb en D-Fence. Lekker!

Vervolgens is de anthem show van Adaro vs. Digital Punk een terecht hoogtepunt van de dag. Zweetdruppels worden er afgestampt en gaat het publiek helemaal los op het anthem ‘Circus of Insanity’. De show wordt versterkt door een flinke dosis aan circusacts, vlaggen en een enorme stortbui aan confetti komt uit de lucht. Hiermee bewijst Intents nog maar eens tot één van de grootste en belangrijkste harder styles festivals van Nederland te horen. Héél vet.

Bij het schemeren, strijkt niet alleen de koelte neer over Oisterwijk, maar ontstaat ook precies die magie, die ons ook zo betovert bij indoor feesten. Van de brandende zon en felblauwe lucht, naar lasers, vlammen, rook die in de donkere lucht goed tot zijn recht komen. Uiteraard vergezeld door een flinke dosis Brabantse gezelligheid.

Gunz for Hire sluit deze Inten(t)se dag af met een bizar goede show, de ‘Armed & Dangerous’ world tour. Nieuwe tracks zoals ‘Armed & Dangerous’, ‘Deathrow’, ‘Sickness’ en ‘The Day That I Die’ zorgen voor een exclusieve spetterende show. Precies zoals we van Gunz gewend zijn! Hierna volgde een vette Intents eindshow vol vuurwerk, lasers, lichten en harder styles en zat de dag er helaas weer op. Dat belooft héél veel goeds voor morgen.