Noisecontrollers over het laatste Hard Bass anthem

Noisecontrollers over het laatste Hard Bass anthem ooit

birgit
Birgit Roobol - 8 januari 2019

De laatste editie van Hard Bass is niet compleet zonder anthem. Namen als Headhunterz, Bass Modulators, Adaro, Max Enforcer en B-Front gingen hem voor. Maar de eer van het Hard Bass anthem van 2019 is aan Noisecontrollers.

Noisecontrollers stond al zes keer eerder op het podium van het indoor-paradepaardje van b2s. Voor hem was het dan ook een ontzettend grote eer om het laatste Hard Bass anthem te maken. Ik heb eigenlijk bijna alle anthems van grote, belangrijke feesten al gedaan, en deze stond nog steeds op mijn bucketlist”, vertelt hij in een interview met b2s.

Een kans die Bas (Noisecontrollers) met beide handen aanpakte. Hij maakte anderhalve maand vrij in zijn agenda, en ging meteen aan de slag. Niet dat hij die tijd nodig had, want in drie weken zat ‘The Last Formation’ in elkaar. “Ik wilde aan de ene kant een oldschool sound creëren, omdat het het laatste Hard Bass anthem is, en het gaat over een hele lange periode. Maar ik wilde ook wel weer iets nieuws doen, een track die in 2019 nog helemaal overeind staat.”

 “Een Hard Bass anthem moet vooral stoer zijn. Hard, maar het hoeft niet snoeihard te zijn. Gewoon vooral: stoer en stevig.” Dus pakte Bas terug op zijn oude, hardere Noisecontrollers sound en gooide dat in de mix met voor hem typische Hard Bass elementen, zoals mechanische en elektrische sounds. “Mijn inspiratie kwam van het stage-design. Heel veel licht, en dat hele grote en hele moderne. Ik ben dus ook echt in de studio gedoken om nieuwe geluiden te maken die heel erg bij Hard Bass passen.” Dit hoor je goed terug in de snijdende screeches en de robot-achtige vocals in de track.  

Benieuwd geworden naar het allerlaatste Hard Bass anthem? Bekijk dan het interview met Noisecontrollers. Maar zoals Bas zelf al zegt: “Je moet het vooral horen.” De officiële release van ‘The Last Formation’ volgt deze week. We keep you updated!


Wil jij voor eeuwig bijdragen aan de Hard Bass legacy en de laatste editie onvergetelijk maken? Zorg dat je erbij bent. 

  • Koop je tickets hier. Blijf je liever slapen? Bestel dan hier je Hotel Packages.
  • Bekijk de line-up van Hard Bass 2019 hier