Rebirth Festival 2018 - 10 Years Ceremony: Day 1 0

Rebirth Festival 2018 - 10 Years Ceremony: Day 1

birgit
Birgit Roobol - 11 april 2018

Suns out, ravers out. Met een weerbericht van ruim drieëntwintig graden vlogen de kaarten van het eerste festival van het jaar over de toonbank. Als een stelletje op hol geslagen koeien mogen we eindelijk weer het weiland in. Tijd voor Rebirth Festival 2018 – 10 Years Ceremony.

Rebirth Festival is de kick-off van het festivalseizoen. En inmiddels een traditie geworden. Het is heerlijk om nachtenlang uit je dak te gaan in donkere stadions, evenementenhallen en zalen, maar we zijn zó blij dat we weer naar buiten mogen. Dit is het moment waar we eigenlijk al naar uitkijken vanaf het moment dat het laatste festival is geweest. De wei in.

Rebirth Festival 2018 - 10 Years Ceremony: Day 1 0

En zoveel pech als Defqon.1 Weekend Festival heeft, zoveel geluk heeft Rebirth Festival. In Brabant schijnt blijkbaar altijd de zon. Zonnebrillen, crop tops, ontblote bovenlijven, korte broeken en hardstyle, het is het ideale recept voor een waanzinnige zomer. Speciaal voor deze tiende editie van Rebirth Festival is het terrein opnieuw ruimer opgezet. En ook is er een outdoor stage, zeker met dit weer een hele een goede toevoeging. Iedereen huppelt vrolijk rond en voordat we ook nog maar één set hebben gezien, weten we al dat deze dag niet meer stuk kan.

Clockartz schitteren in de stralende zon. Ze openen met heerlijke oldschool platen als ‘Unlocked’ en ‘Who’s Calling’. Maar ook hun eigen platen als ‘Rockafella’ en ‘Delirium’ klinken heerlijk live en zeker met het zonnetje op ons gezicht. Iedere keer weten ze ons opnieuw te verrassen. Dit is precies hoe een goede set in elkaar moet zitten. Genieten.

Rebirth Festival 2018 - 10 Years Ceremony: Day 1 0

Maar ook Rooler blaast de Reborn stage omver met een snoeiharde set. Ultiem rammen. Zo geeft hij zijn set zelfs een touch of frenchcore door zijn collab met Sefa: ‘Survive the Streets’ te draaien. Het publiek gaat helemaal uit hun dak. 

Op de mainstage zijn het de sets van D-Block & S-te-Fan (Inclusief ‘Shiverz’, kunnen we ooit genoeg krijgen van deze plaat?!) en B-Frontliner die de hele tent op z’n kop zetten, ondanks dat het geluid bij de mainstage wel behoorlijk tegenvalt. Ook de komst van B-Freqz tijdens de anthem show is een heerlijke verrassing. Maar verder laat de 10 Years Rebirth anthem show ons een klein beetje koud. Het blijft vreemd om naar een ‘leeg’ podium te kijken en ook de licht- en vuurwerkshow maakt dit niet helemaal goed.

Rebirth Festival 2018 - 10 Years Ceremony: Day 1 0

Net zoals vorig jaar vinden we ook onze weg weer naar Relish voor een flinke dosis freestyle. Jumpen met Pat B en helemaal gek gaan op de tracks van Darkraver, Paul Elstak en Mental Theo. Het is heerlijk om hier, tussen alle andere toffe sets door, even met je verstand op nul maximaal te kunnen gaan.

B-Front draait een hemelse set bij Reactivate. Zulke sets zien we maar weinig. En daarmee ook gelijk een groot applaus voor Reactivate. Goede classics zijn maar weinig te vinden op festivals en de sfeer is hier de hele dag goud. Man, wat voelt het goed om op die heerlijke klassiekers compleet uit ons dak te gaan. Puur genieten, alsof je boven de wolken zweeft. En daarmee is B-Front de baas van de dag. Want na een heerlijke beukset van Rebelion, zet hij gewoon de tent nog één keer op z’n kop met nummers als ‘Dark Moon’, ‘Chaos & Order’ en ‘What We Are’.

Rebirth Festival 2018 - 10 Years Ceremony: Day 1 0

De kracht van Rebirth is dan ook niet het zonnetje, de headliners op de mainstage of het feit dat het festivalseizoen begonnen is. De kracht van dit festival is de brede line-up. Ze heeft naast een groot podium voor headliners, grote raw artiesten en hun hits, ook een ijzersterke plek op de line-up voor subgenres, artiesten die we minder vaak op zien en goede classic sets. Dat maakt Rebirth Festival echt uniek. 

Rebirth Festival. Het is de ideale plek voor lauw bier, gesprekken met vreemden die nergens over gaan, hard gaan in het daglicht en briljante hardstyle sets. En gelukkig is het nog niet voorbij. Op naar Day 2.