Rebirth Festival 2017 - Day 2 001

Rebirth Festival 2017 - Day 2

carmina
Carmina Wassink - 13 april 2017

Het festivalseizoen is officieel begonnen. Na een heerlijke eerste dag van Rebirth Festival- The Unexpected World, is het nu tijd voor dag 2. Zondag 9 april werd alles nog eens flink overgedaan. Een blauwe lucht en een zon die nog net wat harder dan de dag daarvoor straalde. Dit belooft een mooie dag te worden. Houd je van hardstyle en Brabantse gezelligheid? Rebirth Festival 2017 is de place to be!

Terwijl we langs de weilanden, de weg naar het festivalterrein afleggen, bereiken de eerste decibels al onze oren. Vandaag leven we volgens één motto: ‘Let’s kick of the festival season – Part Two!’. Zonnebril op, drankje in je hand en gáán met die banaan richting de Rebirth mainstage. Bij het betreden van de grote tent word je direct meegesleurd in de feestvibe. De euforische melodielijnen, fijne sfeer,  gezelligheid, lekkere kicks en fantastisch aangeklede stage, bezorgt iedere bezoeker een glimlach van oor tot oor. Positive vibes only!

Rebirth Festival 2017 - Day 2 002

De mainstage wordt vandaag gehost door B-front en staat in het teken van zijn nieuwe album: ‘Beyond Reality’. Onze dag start gelijk met een klapper, namelijk de early set van B-front. De stage is, net zoals de dag er voor, gevuld met een rij van grote glas in lood ramen en in het midden worden verschillende beelden geprojecteerd. Op het podium staan grote standaards waar constant vuur in brandt. Welcome to the Hardstyle Church. We wisten het altijd al: God is a dj. Dit is de plek waar iedereen samenkomt om de goden van de Hardstyle te aanbidden.

Naast de main area, zijn er vandaag nog drie andere stages: Gezelligheid kent geen tijd, Puinhoop Extravaganza en Reborn. Wij besloten om een uitstapje te maken naar de Reborn stage (gehost door HardNews), waar veel nieuwe talenten vandaag draaien, zoals Retrospect. Ze beginnen net aan hun set als we binnen komen lopen en wat hebben deze gasten een talent! In een korte tijd hebben ze veel bereikt en zullen dit jaar draaien op de grootste hardstyle festivals van Nederland. Respect! Later komen de jongens van Deluzion, Retrospect vergezellen. Het publiek gaat compleet uit z’n dak! Van stil staan is nu geen sprake meer in de Reborn Stage. We like it!

Rebirth Festival 2017 - Day 2 003

En dan is het eindelijk tijd voor de ‘revealing of Reloaded’. Het moment waar weken naar is uitgekeken. Achter de stage komt Reloaded tevoorschijn, de MC schreeuwt luidkeels: ‘Here’s the man the Vision as RELOADED!’ Hij opent zijn set met het nummer: ‘Identity (feat Sybrid)’. De toon is gelijk gezet en iedereen geniet nog harder dan ze al deden.

Als Phuture Noize en B-front de kerk weer betreden, moet je hier uiteraard bij zijn om de tent eens goed af te breken. Het vervolg van The Paradox zal vandaag door de speakers worden gepompt. Dit mogen we gewoon niet missen. En wanneer dan eindelijk ‘The Enigma’ door de speakers heen dreunt, is het publiek niet meer te stoppen. Kippenvel van je tenen tot je kruin. Wat een plaat!

Maar dan is hét moment daar. Het is het hoogtepunt van de dag; the world premiere van B-Fronts album: ‘Beyond Reality’. De tent is afgeladen, dit is het moment waar het publiek naar heeft toegeleefd. Het wordt donker in de tent en midden op het grote kerkraam wordt een pratend robotgezicht geprojecteerd, die zo iedere bezoeker in de gaten houdt. B-front komt achter de decks vandaan in een zwart jack met zijn capuchon op. Er is geen twijfel meer over mogelijk, als God een dj is, dan is het B-Front. Een indrukwekkende lasershow volgt met gigantische vuurkanonnen en héle vette visuals. Na de showcase juicht en klapt het publiek nog een tijd na. Dit is een set die ons nog lang zal bij blijven!

Rebirth Festival 2017 - Day 2 004

Als de zon begint te zakken, gaat de muziek nóg een tandje harder. De sets van E-Force (Live) en Crypsis vs. Radical Redemption volgen. Wanneer Brutal 6.0 wordt afgespeeld, zingt elke bezoeker keihard door de tent met het nummer mee: “SIX POINT O!” De avond wordt in stijl afgesloten door de mannen van Roughstate: ‘Ran-D, Adaro, B-front en Frequencerz’. Knallen en hard gaan! Het laatste kwartier wordt de muziek nóg een tandje bijgesteld. Nog even een kwartier lang de handjes in de lucht gooien, heggen snoeien en volop rammen tot de klok elf uur slaat.

Yes we did it! We kicked off the festival season! De taak is volbracht samen met duizenden andere levensgenieters. Wat was dit een perfecte dag. Een perfect weekend. De heerlijke sfeer voerde de boventoon, volop dedication, goede artiesten en prachtig weer. Een traditie is geboren. Rebirth Festival, volgend jaar zijn we er absoluut weer het héle weekend bij.

Bekijk ook ons Rebirth Festival fotoalbum !