-phoenix---the-hardest-outdoor-festival-2019

Phoenix - The Hardest Outdoor Festival 2019

Rebels of the Road
mitchell
Mitchell van Eenige - 15 mei 2019
Phoenix - The Hardest Outdoor Festival is terug, maar dit keer een beetje anders. Een andere locatie en een extra stage. Verdeeld over vier stages krijg je het stevigste stampwerk uit de scene voorgeschoteld. Samen met het heerlijke voorjaarszonnetje staat je nog slechts één taak te wachten: Start your engines and ride with the wild pack. Dit is Phoenix - The Hardest Outdoor Festival 2019.

Phoenix Festival vertegenwoordigd raw hardstyle, hardcore, uptempo en frenchcore. De mainstage staat in het teken van raw hardstyle, de botsauto stage die we kennen van afgelopen jaar is terug, Fatality ook en er is een uptempo stage die wordt gehost door GPF, inclusief alle gekte die daar omheen hangt (aka schuim en piemels). F*CK! Kortom, Phoenix Festival heeft aan iedereen gedacht. En wil je even een pauze? Dan kun je je uitleven op de stormbaan of hard gaan in de kermisattractie. Veel tijd om te chillen heb je alleen niet, want het schema is moordend vandaag!

11-05-2019 Phoenix Festival 2019 0058
Killshot draait op de mainstage en zijn set slaat opvallend goed aan. In dertig minuten komen de bekende tracks zoals ‘Beastmode’, ‘Strive for Domination’, ‘Uppercut’, ‘Disco Weapon’, ‘Day for Night’ en een aantal verrassende edits voorbij. De edits zorgen voor de beste reacties van het publiek en maken de set extra leuk. Verrassend en een keer iets anders dan we van hem gewend zijn! Als laatste verrassing komt GPF on stage en wordt er afgesloten met ‘Greaze Mode’.

De set van Maren Kessel Tunnel Rave op de GPF stage is precies wat je ervan kunt verwachten: alle gekheid op een stokje. We horen melodieën van de Mii poppetjes (die van de Nintendo Wii) en Russian Hardbass. Lekker gek. Deze set is een perfect combi tussen humor, raw en uptempo hardcore. Niet al te serieus, maar leuk voor de afwisseling. Dit is ook aan het publiek te merken wanneer er bekende gekke geluiden voorbij komen, die opgevolgd worden door een stevige kick. Mensen lachen, tikken elkaar aan en dat wordt gevolgd door een flinke dosis rammen en snoeien.

Nog meer gekkigheid komt voorbij tijdens GPF presents ‘Bubble Trouble’. En ja, dat was super ‘greazy’. De hele set lang bizarre tracks als ‘Cummin On Ur Face’ en ‘Spaghetti Love’ en opblaaspiemels en -sekspoppen, oh en schuim, heel veel schuim.

11-05-2019 Phoenix Festival 2019 0013
Dat Radical Redemption geliefd is bij het publiek is geen nieuws. De mainstage is dan ook stampvol. Tijdens zijn set laat hij een klein stukje van de nieuwe ‘Brutal’ horen: ‘Brutal 8.0’. Wanneer iedereen door heeft dat het om een nieuwe track uit de Brutal-reeks gaat, is het publiek laaiend enthousiast. De kick doet denken aan die van ‘Brutal 3.0’ en is superlekker om te horen. Bass faces all over the place en de sfeer zit er dik in. ‘Testarossa’ laat de gevorderde kickrollers hun ding doen en bij ‘America’ verandert het publiek in één groot orkest. Iedereen doet mee!

Hierna switcht de mainstage van raw naar frenchcore. Maar of het publiek daar op zit te wachten, is de vraag. De drukte verplaatst zich namelijk en het wordt bij de botsauto stage bizar druk en heel erg heet. Om nog wat van de set van Thyron mee te krijgen, staan mensen om de stage heen. Zijn nieuwe album ‘My Way’ komt binnenkort uit en iedereen hoopt natuurlijk op een voorproefje. Wij staan gelukkig binnen en kunnen ondanks de drukte van een vette set genieten. Thyron wisselt melodieuze tracks af met kicks die door merg en been gaan. Het is het trotseren van de drukte dubbel en dwars waard.

11-05-2019 Phoenix Festival 2019 0074
De dag wordt bij de mainstage afgesloten door Sefa. Op het razende tempo van zijn frenchcore beats, vliegt het vuurwerk de lucht in. ‘In de Hemel’, ‘Robot Gangbang’ en ‘World of the Dream’ komen voorbij. Het bpm gaat steeds hoger, harder, sneller en hierdoor lijken de laatste minuten van Phoenix Festival nog sneller voorbij te gaan.

De tweede editie van Phoenix - The Hardest Outdoor Festival is duidelijk anders dan de eerste. Dit komt onder andere door de stages en hoe deze geprogrammeerd zijn qua line-up. De GPF stage is hier een goed voorbeeld van. Dit is niet perse goed of fout, maar het lijkt wel een ander festival dan vorig jaar. We zijn in ieder geval heel benieuwd of deze lijn wordt doorgetrokken. Hoe zal het volgend jaar zijn? Let's find out!