Let’s get Loudness by b2s 001

Let’s get Loudness by b2s

lauren
Lauren Bekker - 15 november 2017

Maassilo, de duistere beuktempel van Rotterdam. De ideale plek om eens goed loud te gaan en waar de meeste drumsetjes en kickrolls nooit misgeslagen worden. Het is tijd voor Loudness. Een toonaangevend RAW feestje aan de Maas uit de koker van b2s. Veel grote dj’s zijn ooit hier begonnen. Daarnaast staat het concept bekend om haar vele live-acts. Een feestje waar je bij wil zijn.

Vol enthousiasme bekijken we de zalen. Vaste prik eigenlijk wel. Want hoe ziet het decor eruit? Verder is het op het eerste gezicht nog redelijk rustig. Dit doet geen afbreuk aan de sfeer, die zit er goed in. En naarmate het drukker wordt, begint iedereen goed los te komen.

Let’s get Loudness by b2s 002

Het eerste setje van de avond waar wij een kijkje nemen is in zaal één. Prefix & Density. Ze draaien een veelzijdige set, met lekkere platen als: ‘Motion’ en ‘Soundwaves’. De perfecte mix van melodisch en hard. Hierna volgen de stevige kicks van Bass Chaserz. De mannen laten het publiek flink uit hun plaat gaan. Wat een goede sfeer. De bass die voelen we tot onze aderen kloppen. Ook gooien ze een nieuwe bootleg erin: ‘Krewella – Killin’ it’. Zonder na te denken blijft je lijf gewoon bewegen en dansen. Een heerlijke plaat. En dan te bedenken dat één van de leden net vader is geworden. Jos, als je dit leest: gefeliciteerd!

Na deze set gaan we naar de tweede zaal, waar Ncrypta beuken een hele andere dimensie geeft. Deze is echt helemaal afgeladen. De kicks en screeches vliegen je om de oren. Waarna het vervolgens hoog tijd is om een kijkje te nemen in zaal drie. Hier draaien Degos & Redone voor de verandering live en het ziet er naar uit dat ze daar geen spijt van hebben. Een half uur lang sounds van eigen hand van het duo. Nieuwe platen komen voorbij en bij tracks zoals ‘Die Slowly’, Falling’ en ‘Fading’ gaat het dak eraf.

Let’s get Loudness by b2s 003

Maar de trein dendert door, want ook Clockartz is klaar voor een hoogtepunt. De mannen zijn zo ontzettend veelzijdig in de keuzes die ze maken. Nieuwe platen, oude platen, eigen platen, mixwerk on point, maar ook durven ze ‘out of the box’ te denken. Deze sets zijn iedere keer weer een heerlijke verrassing.

Dan is het tijd voor Neroz. Misschien wel hét ultieme hoogtepunt van de avond. Man, wat zit de sfeer er op dit moment lekker in. Liefhebbers hebben zich om de decks verzameld, bassface modus aan en de handen in de lucht. Puur genieten.Natuurlijk doet iedereen mee met Neroz’ ‘Pinsir’ en draait hij ook zijn nieuwe track met MC Renegade: ‘Bass Drop’. Wat een klapper. De favoriet van de avond.

Let’s get Loudness by b2s 004

Deze keiharde editie van Loudness is een feestje dat andere feestjes overtreft. Zo onderscheidt ze zich door de vele live-acts en daar is deze editie geen uitzondering op. En wie showelementen of een imposante stage verwacht is hier aan het verkeerde adres. Op Loudness draait het vooral om de muziek. Gewoon heel de nacht beuken tot je erbij neervalt. En dat is ook weleens lekker, want dat is waar het uiteindelijk omgaat. De lichtshows waar je eventjes bij kunt wegdromen zijn er wel, maar niet zo veel als je bij andere feestjes hebt. Het concept onderscheidt zich door de vele live acts, en deze editie is daar geen uitzondering op.

De Maassilo bewijst zich deze nacht opnieuw als de perfecte duistere ravecave voor de echte RAW-ravers onder ons. Mocht je een avond echt hard willen beuken, ben je niet bang voor het donker en deins je niet terug voor een tandje harder? You know what to do.