genesis2019

Genesis 2019

timderuiter
Tim de Ruiter - 25 september 2019

Wie afgelopen zaterdag een bezoekje heeft gebracht aan Genesis heeft waarschijnlijk niets meegekregen van het mooie weer. Toch stegen de temperaturen in het Klokgebouw tot ver boven gemiddeld en lieten de classics het zonnetje stralen. Vanuit het hele land verzamelden liefhebbers van de ouwe gouwe hardstyle zich in de stad van Philips, PSV en karnaval: Eindhoven. Dit is de tweede editie van Genesis!


In 2018 introduceerde b2s haar nieuwe classic concept: Genesis. Na een groot succes was het afgelopen zaterdag tijd voor een tweede editie. Bij aankomst kregen wij zowat een déjà vu: alles lijkt exact hetzelfde als vorig jaar. Het concept is hetzelfde gebleven. Alleen Chapter 3/The Evolution area, de raw classics, is dit jaar groter. Wij hadden niet anders verwacht, want waarom sleutelen aan een goed recept?


genesis2019-1

Zoals we van een classic feest gewend zijn zit de sfeer er al bij aankomst in. Kom je om 13.30 uur binnen of 17.30 uur, het maakt niet uit. Je zal op beide momenten omringd zijn met glimlachende feestgangers die gezamenlijk de longen uit hun lijf schreeuwen op bekende songteksten. Bij ons waren het de Donkey Rollers who stroke again.


De klok sloeg 17.00 uur uur en de MC schreeuwt door de microfoon: “Let’s make it up for Josh & Wesz”. Het onthaal van het publiek is warm, maar kan niet tippen aan de temperatuur die inmiddels was bereikt in het Klokgebouw. De set voldoet volledig aan onze verwachtingen en gaat zelfs nog een stukje verder. Het is de meest euforische set van de dag en dat is toch wel wat we verwachten tijdens een classic feest.


genesis2019-2

Ondertussen bestormen twee grote namen het podium in The Evolution area. Ran-D en Adaro laten zien dat raw hardstyle en classics een match made in heaven zijn. Met de huidige raw scene zou je bijna vergeten dat raw niet alleen iets is van de afgelopen jaren. Artiesten als E-Force, Ran-D, Adaro en Luna hebben een scala aan harde, classic tracks waar iedere raw liefhebber van begint te kwijlen. Helaas ontbreekt het dit jaar wel een beetje aan sfeer in The Evolution area. Door de vergroting van de zaal blijft er veel ruimte over. Zonde!


De liefhebber van early kan zijn of haar geluk niet op in The Beginning area. Hier brengen pioniers als Isaac en Zany echte early beats ten gehore. Deze area is qua sound het meest uniek ten opzichte van The Rise area, de hardstyle classics, en The Evolution area. Niet iedereen is fan van deze muziek, maar wij kunnen zéker genieten van een goede early set. Goed om te zien dat ook hier de sfeer, net zoals vorig jaar, er dik in zit!

genesis2019-prophet

De beste en meest verrassende sets van de avond zijn die van The Prophet en Noisecontrollers presents E=NC2. The Prophet start om 15.30 uur, maar draait een set alsof we richting het einde van het feest gaan. Nummers als ‘Pitch Black’ en ‘Wake up!’ komen voorbij, maar met een twist op het einde. Dit valt niet altijd in de smaak, maar bij het publiek van vandaag zeker wel. Tijdens de set van Noisecontrollers kan niemand meer blijven staan. Van de gezellige stampers in het midden tot aan de beatfreaks op linksvoor: iedereen gaat uit zijn plaat. Platen als ‘Million Miles Away’, ‘So high’ en ‘Tonight’ brengen de euforie tot ongekend niveau. Bijkomend van de vorige plaat staat de tijd even stil als ‘Pillars of Creation’ wordt ingezet. Deze plaat behoort tot de categorie all time favorite en zodra de eerste klanken worden ingezet heeft het publiek één gezamenlijke wens: dansen tot de nacht voorbij is.


Het Klokgebouw nam ons even terug in de tijd naar de gouden eeuw van hardstyle. Met name The Rise area bracht de geweldige energie en gezelligheid ons in hogere sferen. Helaas werd dit niveau niet bereikt The Evolution area, maar met een kleinere zaal kan dit voor een volgende keer zeker weer worden behaald. Net als tijdens de eerste editie!