Hardstyle op Amsterdam Dance Event 2018 001

Hardstyle op Amsterdam Dance Event 2018

birgit
Birgit Roobol - 12 oktober 2018

De thundering beats of hardstyle ontbreken al jaren op het Amsterdam Dance Event. Waar techno, house en andere elektronische muziekstijlen ruim vertegenwoordigd zijn, moeten hardstyle liefhebbers héél goed zoeken. Maar daar komt langzaam verandering in. Dit is een overzicht van hardstyle op het Amsterdam Dance Event 2018.

Festival

roughstate

Hardstyle by Roughstate

Donderdag 18 oktober, Q-Factory, 22.00 – 06.00 uur (Tickets koop je hier of ADE pass )

Een mind-blowing maar vooral unieke, intieme hardstyle experience met de Roughstate legendes: Adaro, B-Front, Frequencerz en Ran-D. Dit wordt een avond vol geniale hardstyle met een rauw randje en de volledige focus op muziek.

“Expect nothing less than a night filled with hardstyle energy!”

Hardstyle op Amsterdam Dance Event 2018 002

Q-dance presents: Project One | Reflections of the Eternal

Zaterdag 20 oktober, Ziggo Dome, 22.00 – 07.00 uur (Tickets koop je hier of ADE pass )

Op 20 oktober 2018 barst de Ziggo Dome los tijdens Q-dance presents: Project One. De legendarische hardstyle act zag tien jaar geleden het licht, en bracht de wereld van hardstyle op een nieuwe koers. Nu, na tien jaar, is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Na een fenomenale comeback op Qlimax is de hardstyle act terug van weggeweest. In razendsnel tempo lanceerde ze in 2017 hun EP, waarna het Defqon.1 Weekend Festival 2018 anthem volgde en nu een feest in de Ziggo Dome!

Bekijk hier de line-up van Q-dance presents: Project One | Reflections of the Eternal.

Conference

How hardstyle became one of the dominant genres

Hardstyle op Amsterdam Dance Event 2018 003

Woensdag 17 oktober, DeLaMar Theater, 15.45 – 16.30 uur (Tickets: ADE Green of ADE pass )

Van underground tot mainstream, hardstyle has evolved immensely throughout the years. Zo is het een van de meest gespeelde genres op dancemuziekfestivals. Wat is de reden achter het succes van dit geluid dat al zo lang underground is?

Ben jij benieuwd naar de ontwikkeling en het succes van hardstyle? Dan is dit een interessante lezing voor jou!

Power of brands presented by Q-dance

Hardstyle op Amsterdam Dance Event 2018 004 Woensdag 17 oktober, DeLaMar Theater, 15.45 – 15.30 uur (Tickets: ADE Green of ADE pass )

In deze lezing gaan verschillende brands verder in op hoe ze interessant blijven voor Gen-Z. In de leeftijd van 16 tot 24 jaar zijn zij de (aankomende) generatie die de festivalterreinen zullen vullen. Hoe ben je als merk interessant voor deze doelgroep? Een purpose-driven brand creëren is daarbij belangrijk. Niet alleen leuke feestjes geven, maar ook omgaan met een milieu- of maatschappelijk probleem. Met Q-dance en een paar andere (ook non-dance) brands, wordt er gekeken naar de aanpak hiervan. Kun je met een merk dat gebouwd is om te entertainen ook bijdragen aan een positieve verandering?

Vind jij naast een dikke line-up en een vet feest, het ook belangrijk dat een organisatie bijdraagt aan het verhelpen van een milieu- of maatschappelijk probleem (denk aan: 10,000 hrs )? En wil je hier graag meer over weten? Dan is deze lezing in het DeLaMar Theater voor jou the place to be.

Researching the hardstyle scene

Hardstyle op Amsterdam Dance Event 2018 005

Woensdag 17 oktober, Generator Amsterdam, 16.00 – 16.30 uur (Tickets: ADE University )

Maurice Fransen is gespecialiseerd in het creëren van merk- en marketingstrategieën voor bedrijven. Voor Q-dance en b2s heeft hij onlangs de hardstyle scene en fans in Nederland onderzocht. Tijdens zijn onderzoek heeft hij nieuwe inzichten ontdekt over de bezoekers van hardstyle events en wat hen drijft.

Een grote hardstyle liefhebber? En kom je graag meer te weten over de scene? Get an ADE Card! Want deze lezing is een must-visit voor hardstyle lovers.

The creative chain revealed

Hardstyle op Amsterdam Dance Event 2018 006

Woensdag 17 oktober, De Brakke Grond, 20.35 – 21.05 uur (Tickets: ADE pass )

Het is misschien wel het meest magische moment tijdens Defqon.1 Weekend Festival: de eindshow. In dit panel zal het team achter de Defqon.1 2018 Endshow inclusief de creative director van Q-dance, een ontwerper, muziekproducent, twee artiesten (D-Block & S-te-Fan) en een vuurwerkexploitant uitleggen hoe zij hun ideeën hebben omgezet in een waanzinnige show.

Do we need to say more? Ben je een Defqon.1 liefhebber en benieuwd naar het geheim achter die magische eindshow? Dan is dit echt iets waar je bij moet zijn.

In the studio with Phuture Noize

Hardstyle op Amsterdam Dance Event 2018 007

Donderdag 18 oktober, De Brakke Grond, 12.00 – 12.45 uur (Tickets: ADE Card)

Deze rising star kenmerkt zich met hoogwaardige producties. The next generation pioneer brengt zijn uitrusting naar ADE Sound Lab, zo werp je een intieme blik in zijn geïmproviseerde studio-opstelling. En uiteraard bespreekt Phuture Noize ieder aspect van het maken van een hardstyle meesterwerk.

Fan van de sound van Phuture Noize of wil je je graag meer verdiepen in het produceren van hardstyle? Kom dan op tijd, er is maar een beperkte hoeveelheid plaatsen!

Team behind Headhunterz

Hardstyle op Amsterdam Dance Event 2018 008

Donderdag 18 oktober, Generator Amsterdam, 15.00 – 15.45 uur (Tickets: ADE University )

Ontmoet Headhunterz en zijn team. Als eerste internationale hardstyle superster legt hij, samen met zijn team van agents, managers, PR- en labelvertegenwoordigers, uit hoe zijn hectische schema werkt en beschermd wordt tegen wordt tegen de stress.

Headhunterz fan? Of gewoon héél erg benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Meet the team behind Headhunterz!


Natuurlijk zijn wij aanwezig om de hardere stijlen speciaal voor jullie te reporten op het Amsterdam Dance Event. Volg ons live via social ( Facebook en Instagram ) en abonneer je alvast op ons YouTube kanaal , waar je een leuke ADE-verrassing staat te wachten.

Waar zien we jou volgende week?