BlogsUitgelicht

Headhunterz is terug, maar hoe denken zijn fans daarover?

We beschreven het eerder al. De terugkeer van Headhunterz doet iets binnen de scene. De één is er inmiddels wel een beetje klaar mee, maar de ander kan er maar geen genoeg van krijgen. Hoe kan het toch dat hij als een soort Messias wordt onthaald en dat mensen binnen drie dagen de lyrics van Destiny op hun arm hebben getattoeëerd? Waarom wordt hij na zijn EDM periode met open armen ontvangen, terwijl andere dj’s weer onderaan moeten beginnen? Wij spraken met Headhunterz fan, Koen.

Koen, leuk dat je er bent. Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met hardstyle? En was je toen ook meteen fan?

Ik begon dertien jaar geleden met luisteren naar hardstyle. Nu ik het hardop zeg, besef ik ineens hoe lang dat eigenlijk is. Ik kwam er toen mee in aanraking via iemand op vakantie. Ik hoorde hem er naar luisteren en vond het echt gaaf klinken. Sindsdien ben ik hooked! 

Hoe ontdekte je Headhunterz?

Ik ontdekte Headhunterz door het album van Project One. Wat mij betreft het beste hardstyle album die ooit uitgebracht is. By far. Overigens ook één waar ik altijd nog graag naar luister. Project One is sowieso een geniale hardstyle collab. Hopelijk gaan we daar, nu Heady terug is, nog meer van horen.

Wat is je favoriete Headhunterz track?

Door het nummer ‘Scrap Attack’ werd ik echt fan. Ik vind dat nog steeds een van de beste hardstyle tracks ooit gemaakt.

Wat vind je zo speciaal aan Headhunterz en zijn muziek?

Headhunterz heeft echt een eigen sound. Al vanaf het begin. Hij heeft een soort magische werking op de scene. Hij heeft een gigantisch aandeel gehad aan de verdere ontwikkeling van hardstyle en ervoor gezorgd dat het publiek er meer dan ooit bij betrokken wordt. Dat draagt er ook zeker aan bij waarom hij die heldenstatus heeft verkregen.

Wat is je meest bijzondere Headhunterz herinnering?

Het meest memorabele moment is de terugkeer van Project One, op Qlimax 2016. Al voordat de kaartverkoop überhaupt was gestart, begonnen de geruchten al. Ik kan denk ik wel voor alle fans spreken dat het een droom was die uitkwam. Hoe ze dat aangepakt hebben en alles eromheen, echt één van de beste shows die ik meegemaakt heb. Hopelijk blijft het niet bij één keer.

En toen was Headhunterz ineens weg uit de hardstyle scene. Wat vond je van zijn overstap naar EDM? Had je het aan zien komen?

Ik vond het jammer dat hij die stap maakte. Eén van de pioniers viel weg uit de hardstyle scene en hij liet merkbaar een leegte achter. Headhunterz is de dj die een feest specialer maakt en toen was hij er niet meer. Ik heb eerlijk gezegd ook die overstap niet zien aankomen, daarom was ik wel een beetje geschokt.

Nu is ‘The Legend’ terug, maar had je ooit het gevoel dat hij terug zou keren naar hardstyle? Of kwam dat pas later toen hij met steeds meer geheimzinnige signalen kwam?

Ondanks zijn overstap naar EDM, bleef ik Headhunterz volgen. Zoals op YouTube, met zijn vlogs. Daarin merkte ik duidelijk dat hij hardstyle miste en de EDM scene hem blijkbaar toch niet kon geven waar hij naar op zoek was. Er kwamen steeds meer dingen naar voren die een mogelijke terugkeer konden betekenen. Ook de melodieën die hij gebruikte in zijn filmpjes kregen steeds meer een hardstyle vibe. Eigenlijk kon je er niet omheen. Toen hij met die Flatline aankondiging kwam, wist ik gewoon zeker dat hij er tijdens Defqon.1 Legends zou staan.

Hij heeft een soort magische werking op de scene. Hij heeft een gigantisch aandeel gehad aan de verdere ontwikkeling van hardstyle en ervoor gezorgd dat het publiek er meer dan ooit bij betrokken wordt.

Wat vond je van de terugkeer van Headhunterz op Defqon.1 2017? En hoe voelde je je toen?

Jááá, dat was een heel mooi moment! Natuurlijk hadden we het allemaal stiekem al verwacht, maar dat maakt het echt niet minder bijzonder. Iedereen om mij heen ging uit zijn dak en kon het niet geloven. Hij was terug en beloofde nooit meer weg te gaan. Het was echt perfect. Hij had zijn return denk ik niet op een betere manier kunnen doen.

Wat verwacht je qua muziek van Headhunterz nu hij terug is? Zijn er misschien bepaalde samenwerkingen met andere artiesten waar je heel erg op hoopt?

Wat ik héél erg hoop, is dat hij zijn oude style weer oppakt. Rond de tijd van Project One. Ik hoop ook dat hij weer gaat samenwerken met Noisecontrollers. Hij heeft gelukkig al een paar hints gegeven op social media, dus ik ben benieuwd. Er komen altijd mooie dingen uit die samenwerking!

Als je een dag met Headhunterz mocht doorbrengen, hoe zou die dag eruitzien?

Ik zou graag willen zien hoe hij zijn nummers maakt. Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan en hoe gaat hij te werk als hij een nummer in elkaar zet. Ik ben zo benieuwd hoe dat hele proces eruitziet en wanneer hij iets goed vindt of juist niet.

Headhunterz heeft zeker na zijn EDM-avontuur en zijn terugkeer een grote verandering doorgemaakt. Hij lijkt een stuk serieuzer en is ook echt meer in die ‘Legend’ rol gestapt. Maar welke Heady vind je leuker? Old vs. New…

Ik vind deze Heady wel leuker. Hij lijkt zekerder van zijn zaak en weet precies wat hij wil. Ik ben benieuwd op welke manier dat naar voren gaat komen in zijn muziek.

Koen, je loopt Headhunterz tegen het lijf tijdens het shoppen.. wat doe je?
A: Keihard fanboyen! OMFG, IK BEN ZO’N FAN!
B: Je maakt snel een sneaky selfie!
C: Je probeert een praatje te maken
D: Je blijft star struck staan

Hahaha. Oké. Sowieso C. Ik ben niet zo’n hysterische fan. Ik zou proberen een praatje te maken en vragen wat zijn volgende dingen zijn die hij wil gaan doen.

Headhunterz heeft voor sommigen bijna de status ‘God’ bereikt. Hoe kijk jij daar tegenaan? Wat voor bijdrage zal hij gaan leveren aan de huidige hardstyle scene, nu hij terug is?

Door hem is hardstyle zoals het nu is, zo groot geworden. Hij zal het met zijn terugkeer nog groter gaan maken en jongere dj’s helpen met muziek maken. Dat heeft hij al laten zien met Hard with Style en zal verder gaan met de jonge talenten aan het grote publiek laten zien. Zoals hij vanavond ook heel veel jonge talenten in zaal twee een kans geeft. Dat maakt hem echt uniek en mijn favoriete hardstyle dj. Ever.

Tags
Show More

Birgit Roobol

Contentjunk, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Loopt rondjes en schrijft daarover, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels. "Want als er wind staat, ga je toch ook zeilen."
Close