anthems-love-letter

A love letter to... the hardstyle anthems

carmina
Carmina Wassink - 20 december 2019
Deze is voor alle onvergetelijke anthems,

Een melodie doordrenkt van herinneringen. Kicks die me terugbrengen naar dat ene moment. En een songtekst die overladen is met dat ene speciale gevoel. Wat is een goed feest zonder betoverend anthem? Het is net even die finishing touch, dat beetje extra, dat zo’n evenement nog specialer maakt. In weinig andere stijlen binnen de dance scene worden er ‘soundtracks’ speciaal voor feesten gemaakt. Hiermee is hardstyle met al zijn anthems uniek.

Een goed hardstyle anthem neemt je mee in het verhaal van een feest, nog voordat het is begonnen. Het thema, het concept en alle overige ingrediënten zijn er krachtig in verwerkt. Langzaam word je onderdeel van het verhaal. De flow van de muziek roept emotie bij je op en het maakt een bepaald gevoel van onoverwinnelijkheid in je los. Bij het horen van het anthem is het feest al bij jezelf begonnen. Voor mij is er geen betere manier om naar een evenement toe te leven, dan met het anthem op repeat.

Dan is het zo ver, het moment waarop je zolang hebt gewacht. Of je nou linksvoor, in het midden van de massa of op het deck staat, je staat er eindelijk. Het wordt even stil en de lichten gaan aan. Het gaat gebeuren. De eerste klanken van de melodie klinken en er gebeurt overduidelijk iets in het publiek. Iedereen wordt op scherp gesteld en je hart gaat sneller kloppen. Je lichaam vult zich met een groot gevoel van euforie. Dit zijn de momenten waarop je voelt dat je leeft. Schouder aan schouder geniet je van de opbouw en luidkeels zing je met de lyrics mee. En wanneer de drop komt, ga je keihard los. Je bent verbonden. Verbonden met het feest, de artiest, de muziek en alle mensen om je heen. Deze momenten van eenheid blijven je altijd bij.

Knal ‘Symbols’, ‘The Nature of Our Mind’, Weekend Warriors’, ‘No Time To Waste’, ‘Scrap Attack’ of ‘Lost In Dreams’ door de speakers en je begrijpt precies ik bedoel. Het gevoel wat me bekruipt bij het horen van deze legendarische anthems is onbeschrijfelijk. De sfeer, de gezelligheid, de lach, de traan of die onvergetelijke herinnering komt terug en het is alsof ik weer even terug ben in dat geweldige moment. Maar ook recentere anthems zoals ‘One Tribe’, Live LOUD’, ‘Die Hards Only’ ‘Anthem of Freedom’ en ‘Symphony of Shadows’ geven me kippenvel van mijn kruin tot mijn tenen. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

Van de feestelijke Intents Festival anthems tot de meeslepende Decibel outdoor anthems. De harde soundtracks van Supremacy, Q-BASE en QAPITAL en de betoverende Qlimax anthems. Maar er is een feest die niet alleen de beste anthems, maar ook wel misschien de beste tracks in hardstyle naar voren brengt: Defqon.1. Omdat het heerlijk is om terug in dat gevoel te komen, hebben we de beste anthems voor jullie verzameld in een Spotify Playlist. Vergeet ‘m niet op te slaan in je bibliotheek!

 

A love letter to...