frontliner

A love letter to... Frontliner

carmina
Carmina Wassink - 18 juni 2019
Lieve Frontliner,

The Melodyman. De man die kan toveren met melodieën en euforische hardstyle in goud verandert. Hij is weer helemaal terug, en dat doet me zoveel goeds. Jaren geleden betoverde je mij met platen als ‘World Outside’ en ‘Halos’. En weet je, Barry, wanneer jij helemaal in je element staat te draaien en de ene magische plaat na de andere eruit knalt, dan doe je dat nog steeds. Dan is er voor mij alleen nog de muziek en ga ik, volop in het moment, mee in jouw muzikale reis.

Een van mijn mooiste herinneringen is Defqon.1 2013. Het was mijn eerste echte hardstyle festival. Je was dat jaar de anthem maker en jouw ‘Weekend Warriors’ maakte mijn weekend helemaal compleet. Helemaal één met jouw muziek dansten wij over de heilige gronden van Defqon.1. Tot op de dag van vandaag bezorgt die track mij nog steeds kippenvel. Ik hoef alleen maar de eerste seconden van de track te horen en de herinneringen komen als flashbacks voorbij. Dan waan ik mezelf weer even terug naar dat magische moment.

 
Jij bent, samen met Q-dance, de grondlegger van ‘Weekend Warriors’ en sindsdien is het een begrip in onze scene. Ik was dan ook zo blij, toen ik hoorde dat je dit jaar terug bent op de UV. Welcome back, Weekend Warrior. Ik hoop dat je me zal verrassen; misschien wel met nieuwe muziek, maar hopelijk ook met een plaatje uit die goede tijd, zoals ‘Symbols’, ‘Greenhouse’ of ‘Sunblast’. Mij vind je in ieder geval vooraan. Geniet-modus op 100%!

Als artiest ben je eigenzinnig. Je doet wat je wilt, maakt wat je wilt en dat maakt jouw bijdrage aan onze scene ook juist zo uniek. Nooit bang om nieuwe keuzes te maken of soms een andere weg in te slaan. Hier zijn tenslotte toch die mooie euforische hardstyle platen uitgekomen. En wat ben ik je daar dankbaar voor. Zonder jou was de scene niet hetzelfde geweest.

Je hebt in mijn begintijd als hardstyle guppie, mijn liefde voor hardstyle laten groeien. Jouw muziek was mijn basis en ik denk dat ik nu wel voor meer liefhebbers spreek. Je begintijd bij Scantraxx, livesets zoals op Hard Bass 2010, al je samenwerkingen met in het bijzonder: B-Frontliner en al die andere mooie dingen. En nu ben je gewoon weer terug, op Defqon.1, op Decibel outdoor. De hele zomer kan ik weer van je genieten. Het begint al helemaal te kriebelen als ik eraan denk. Barry, bedankt!

Frontliner draait tijdens Defqon.1 zaterdag op de UV. See you there!

A love letter to...