De mooiste euforische platen #3 001

De mooiste euforische platen #3

birgit
Birgit Roobol - 24 juli 2017

Alhoewel er binnen de hardstyle scene af en toe wat verdeeldheid heerst, maken wij geen enkel onderscheid en hebben we geen voorkeur. Raw is heerlijk om op te rammen en op euforische hardstyle kun je je compleet laten meevoeren op een prachtige melodielijn, keihard meezingen met diepgaande lyrics en echt de emotie in de muziek voelen. Kippenvel dankzij dat ene nummer, op die prachtige festivaldag met al je vrienden. Met de tekst die gaat over hoe jij in het leven staat, wat hardstyle betekent, maar bovenal wat het voor jou betekent. 

Onderschat niet de kracht van goede lyrics. Als je op een feestje staat en mensen kunnen van voor tot achter jouw plaat meeschreeuwen, dan heb je iets goeds gedaan. Dat is niet omdat de tekst zo makkelijk te onthouden is, maar omdat het mensen raakt. Het omschrijft iets wat ze hebben meegemaakt. Het komt binnen. Een gevalletje van de lyrics… die moet je niet horuh, die moet je voeluh! Klaar voor meeslepende melodieën, vrolijke festival vibes en bekende meezingers? Here we go!

D-Block & S-te-Fan – Angels & Demons

YES. We beginnen gelijk goed. Het pianospel en de vocals in ‘Angels & Demons’ zijn echt een magische combinatie. Deze plaat hoorde ik voor het eerst op Qlimax en bezorgt me sindsdien iedere keer weer een dikke vette glimlach. Of ik nou op een feest sta, aan het fietsen ben of in de trein zit, dankzij dit nummer, waan ik me direct in een donkere zaal met prachtig decor en een paar goede gekleurde lasers om heerlijk te stampen met mijn beste maatjes.

Technoboy – Ti Sento

Het is misschien wel één van zijn meest legendarische tracks. En wat mij betreft is deze Technoboy plaat met recht een kippenvel plaat te noemen. De prachtige Italiaanse vocals en hardstyle sound zijn een match made in heaven en ondanks ik GEEN idee heb wat er wordt gezongen, raakt het me iedere keer. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Zodra deze wordt gedropt, verkeerd meteen de hele zaal in een soort emotionele roes vol vreugde, liefde en geluk. Je zou er bijna je vreemde, ontblote, zwetende buurman de liefde van verklaren. Ook anno 2017 meer platen als deze graag!

Ran-D – Living for the Moment 

“We were young. Living for the moment. Never thinking about tomorrow. About the things to come. We were careless. Living for the music. Untouchable. Cause we were sent together as one.”

Dit is waar hardstyle over gaat. Leven in het hier en nu. Te vaak ben ik bezig met onbelangrijke dingen die er niet toe doen. Maar zodra ik op een feestje sta, voert de muziek me mee, dan kan ik alles loslaten en maak ik me niet meer druk. Ik geniet van de muziek, mijn vrienden, het moment. En zo hoort het ook, want op een dag is het allemaal voorbij en dan kun je het niet meer overdoen. Ik heb later liever spijt van de dingen die ik heb gedaan, dan van de dingen die ik niet heb gedaan, dus laat ik deze lyrics een wijze les zijn. Omgeef jezelf met goede vrienden, gooi je handen in de lucht, leef zorgeloos en geniet. Living for the moment!

Brennan Heart aka Blademasterz – Melody of the Blade

Met nummers als ‘Imaginary’ is Brennan Heart terecht de koning van de euforische hardstyle te noemen. But now, the blade is back en zo hoor ik Brennan Heart toch het liefst. ‘The Melody of the Blade’ is pas net gereleased, maar in een korte tijd al helemaal grijs gedraaid. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Kippenvel van mijn kruin tot mijn tenen. Iedere keer weer!

Showtek – FTS

“This is what I love, and can’t stop loving.” Ja, daar is ‘ie dan! De grote klassieker! Iedereen kent de lyrics van dit nummer en voelt ook wat bij dit nummer. Want deze plaat is voor iedereen, of je nou studeert, of werkt, die van maandag tot en met vrijdag braaf binnen de lijntjes kleurt, om tijdens het weekend alles van zich af te dansen en helemaal los te gaan.

“Fuck regular life, fuck a 9 to 5 job. I’m told to enjoy every moment, every hour, every minute. That’s what I do on Fridays and Saturdays. Why should I take life so seriously? I just wanna do what I like to do. Being far from reality, cause I can’t stand society. This is my own world, I just wanna hear the music.” AMEN!

ANDY SVGE – Gravity

“Sit back and enjoy the ride. You gotta plant both your feet on the ground and start livin’ life. It’s time to go home.” Dus dat doe ik. Terug naar de Red tijdens Defqon.1 2016. Het is zaterdagavond en het is inmiddels donker geworden. De mainstage is prachtig verlicht en het vuurwerk schittert aan de hemel. Een prachtige melodie en de lyrics recht uit de film ‘Gravity’ nemen het over. Stevige kicks, een meeslepende break en de ontroerende melodie. Het is alsof de tijd even stilstaat, iedere keer weer. Wat een meesterwerk!

Headhunterz & Wildstylez vs. Noisecontrollers – Tonight 

Dit is hardstyle legacy. Na al die jaren heeft deze track nog steeds een magische impact op het publiek. Wij zijn the gods that came to dance. The thousand bouncing souls, packed into the moment. En dan, op die fantastische melodie; The heavy sky splits open, time floats frozen. Tonight, the stars ignite like fireflies. Tonight, is burning a hole in the sky. Tonight, is beaming straight across the universe. Zelfs als je hardstyle niets vindt, raakt dit nummer je nog. Kan niet anders.

Q-dance