decibel-outdoor-b2s-loveletter

A love letter to... b2s

timderuiter
Tim de Ruiter - 6 augustus 2019
Lieve b2s,

In 2012 maakte ik kennis met de harde muziek van eigen bodem: hardstyle. Het waren de phat beats van de Decibel outdoor 2012 aftermovie die mijn hart op een tempo van 150 beats per minute lieten kloppen. Zonder dat ik wist wie je was of dat je hier achter zat, was ik stiekem al verliefd op jou.

Op een roze wolk zweefde ik over de zandstorm die was ontstaan door het gestamp van de menigte op het strand naast de waterplas, daar op Decibel outdoor 2012. “Welke god heeft dit bedacht”, hoorde ik mezelf denken. Ik verliet de fullscreen modus en keek naar de uploader van de video: ‘b2s’. Ik klikte op het profiel en ervaarde het gevoel wat die kinderen uit The Chronicles of Narnia gevoeld moeten hebben toen ze de deur naar Narnia opende. Ik was in de hardstyle hemel beland. Je (toen nog) felblauwe letters danste bijna van mijn scherm af en er waren zoveel video’s waar ik het liefst allemaal tegelijk op wilde klikken. Sinds die zomer en al die vrolijke hardstyle video’s heb jij mijn hart gestolen.

 

decibel-outdoor

We bring the biggest crowds together to release, celebrate and unify
Naast Decibel outdoor heb je nog 18 andere concepten op de markt gezet waarmee de hardere stijlen zijn gedefinieerd. Pussy Lounge voor de freestyle maniacs, Snakepit voor de echte hardcore heads en Supersized voor de oranje tijgers die de kroeg maar iets te laf vinden voor koningsdag. Ik keek al je video’s en ontdekte; je hebt zoveel meer te bieden dan ik in eerste instantie dacht. Met al die feesten lijk je me als liefhebber precies te begrijpen, sterker nog, ik had het gevoel alsof ik je al jaren ken. Desondanks hadden we elkaar nog nooit ontmoet.

In 2016 was het moment daar: Decibel outdoor 2016. Mijn inpaklijst had ik al 6 keer afgevinkt, de nodige documentatie zat geprint in mijn rugzak en de all you need to know kon ik inmiddels wel dromen. De vlinders in mijn buik maakte ruimte voor intense spanningen. “Heb ik alles?”, “Hoe zie ik er uit?”, “Zit mijn haar goed?”, hoor ik mezelf denken. Ik was zó zenuwachtig. Wat volgde was een drie dagen durende date vol loudness, decibels en phat beats only! Deze eerste ontmoeting was dikker, vetter en ruiger dan ik ooit in mijn stoutste dromen had durven dromen.

Sindsdien is het dikke, vette verkering en blijf je me verrassen. Zoals vorig jaar met een compleet nieuw concept in Het Klokgebouw in Eindhoven: Genesis. Op zaterdag 15 september 2018 mocht ik, liefhebber sinds 2012, proeven van de gouden tijden. Omdat raw hardstyle een jonger genre is, was de classic raw stage een unieke aanvulling. De sfeer, muziek en inzet van zowel de artiesten als het publiek, het was legendarisch. Genesis is ruig, uniek en bevat precies het juiste DNA voor een vet hardstyle classics feest.

genesis


We represent the though ones, the rough diamonds, the people who live an intense life.

 

Wat jou nou zo bijzonder maakt? Die vraag heb ik mezelf van begin af aan gesteld, maar na onze eerste ontmoeting wist ik het antwoord. Jij bent onlosmakelijk verbonden met de hardere stijlen. Jij hebt aan de wieg gestaan van hardstyle en hebt de scene in alle fases begeleid. Van het verschonen van de luiers tot rebellerende pubers, en verder.

En het mooie is, met jouw feestjes ben je in staat voor even een betere wereld te creëren. Want jij gelooft niet in status, macht of sociale klasse. Jij gelooft in vrijheid, belevenissen, puur geluk en bovenal: de muziek. Met jullie unieke concepten bieden jullie ervaringen die gelijk staan aan een rijkdom die met geen waarde is uit te drukken. In het dagelijks leven is er genoeg ellende en verdriet, maar tijdens jouw feesten verdwijnt dit alles even als sneeuw voor de zon. Dan zijn we vrienden, maten en kameraden die stampen tot in de vroege uurtjes op de allerbeste muziek die er bestaat.

 

 

Dát gevoel is met geen pen te beschrijven. Dat is wat jij mij en de gehele hardstyle scene al jaren geeft, en hopelijk nog jaren gaat geven. Stiekem wist ik het al in 2012, maar die crush van toen is nooit meer overgegaan. Het uitmaken, me negeren, ontvolgen of zelfs een straatverbod opleggen is tevergeefs: 16 augustus ben ik van de partij en stampen we het hele weekend samen, zij aan zij.
Liefs,

Je gabber Tim
B2S

A love letter to...