reminder

Reminder Outdoor 2019 - The Age of Poseidon

timderuiter
Tim de Ruiter - 15 mei 2019
Reminder - The Age of Poseidon: de tijdmachine naar 2006 - 2011. De line-up stond als een huis, de locatie ademde classic hardstyle en het thema was duidelijk. Hét recept voor een feest voor ‘in de boeken’. Dit is Reminder Outdoor 2019 - The Age of Poseidon.

In tegenstelling tot bij HardClassics at the Beach, waar we buiten lekker van het zonnetje konden genieten, is Reminder naar binnen verplaatst vanwege de weersvoorspelling. En dat zorgt meteen voor een hele andere setting. De venue is zo anders dan bij een gemiddeld hardstyle feest. De muren zijn grotendeels van glas waardoor het lichtinval enorm is. Alles en iedereen is van top tot teen zichtbaar. Daarnaast zorgen de verschillende ‘etages’ voor een speels, maar verwarrend effect. Ook de muziek staat net wat zachter dan normaal.

Ondertussen waren er mensen op het strand aan het kitesurfen, aan het wandelen met de hond of gewoon lekker aan het uitwaaien. Niets wees erop dat er iets anders dan anders zou gebeuren. Eenmaal de drempel over van Beachclub Bloomingdale, stappen we terug in de tijd samen met andere classic lovers. In minder dan twintig minuten waren alle ‘zorgen’ over het geluid en de locatie verdwenen, als sneeuw voor de Bloemendaalse horizon.

De sfeer en support vanuit het publiek tijdens de set van Psyko Punkz is ongekend. Deze intieme locatie zorgt ervoor dat de dj en het publiek dicht op elkaar staan. Hierdoor kan de energie van de artiest nog beter overgebracht worden. Het enthousiasme en de passie waarmee Wietze de draaitafel bespeelt, verspreidt zich als een soort virus binnen no-time over het hele publiek. Het is een heerlijke, vriendelijke Reminder aan waarom we vandaag allemaal naar Bloemendaal zijn gekomen.

 
De avond vordert en het is tijd voor Noisecontrollers. Het uitzicht tijdens zijn set sluit naadloos aan op de sfeer en de muziek representeert exact de vibe van classic hardstyle: zonnig, euforisch en tijdloos. Onder het genot van bekende classic hits gaan de voetjes van de vloer, met uitzicht op de zee. Deze set beleven we op een grote roze wolk, met een waanzinnig kippenvelmoment als toetje toe. De laaghangende zon vormt een gouden gordijn als achtergrond, terwijl het publiek meezingt met ‘Tonight’ van Noisecontrollers, Headhunterz & Wildstylez. Honderden zielen, één gedachte: die avond is vanavond en dit is magisch.

De zon heeft zich ondertussen bijna geheel verscholen en het decor begint donkere kleuren aan te nemen. De zee wordt wilder en het tempo gaat omhoog. De set van B-front is met volle overtuiging ruig te noemen. De ene na de andere raw classic knalt door Beachclub Bloomingdale. Dit wordt ongemerkt af en toe onderbroken door nummers uit zijn huidige repertoire zoals ‘Touch a Star’. En groot gelijk heeft hij: het matcht perfect!

De sfeer is top en het enthousiasme nog steeds ontzettend hoog. Het publiek is nog lang niet uitgestampt. Eén probleempje: het is al 23.00 uur. Voor Free2Party, de organisatie, reden genoeg om het publiek te trakteren op extra tijd en het feest wordt doorgetrokken tot na 23.30 uur. Te gek!

Met alleen maar voldoening en geluk kijken wij terug op voor ons een van de mooiste classic feestjes allertijden. Voor alle hardstyle lovers die dit feest helaas hebben moeten missen: bij deze een dikke vette Reminder voor volgend jaar!

Toch nog even in de classic vibe blijven hangen? Check dan onze laatste podcastaflevering: Moving Hardstyle Forward 320 - Hardstyle Classics special, dedicated to the classics!