Dit is Hardstyle Report 001

Dit is Hardstyle Report

birgit
Birgit Roobol - 9 maart 2017

Daar zijn we dan. Na lang wachten is het eindelijk zo ver: Hardstyle Report is online. Achter de schermen waren we al even bezig, maar nu kan het echte avontuur beginnen. Natuurlijk is het wel zo netjes, als we ons even voorstellen. Team Hardstyle Report is een bonte verzameling van twintigers en dertigers met toffe talenten en een buitengewone passie voor hard dance. Naast de Hardstyle Reporters, die niet alleen reports zullen schrijven, maar ook voor de camera zullen verschijnen, bestaat het vaste team uit zeven man. Een fijne wirwar van muziekkenners, schrijvers, knappe koppen, creatievelingen, IT-nerds. Noem maar op. Het zitten er tussen.

Zeven mensen met allemaal een eigen verhaal, eigen talenten, een eigen weg hier naar toe, maar stuk voor stuk dezelfde grote passie voor nachtenlang doorhalen, een keihard feestje, volle zweterige zalen, vriendschappen sluiten met vreemden en keiharde hardstyle. Dit is de harde kern. Dit is Hardstyle Report.

Dit is Hardstyle Report 002

“Old habits never die”

Gelijk met de billen bloot. Voorstellen was nog nooit zo confronterend. But hé, je bent zo oud als je je voelt. Mijn eerste kennismaking met hardstyle gaat terug naar de opkomst er van. My first love. Kalverliefde. Oké, dat is dat…

Opgegroeid daar waar de hardstyle is geboren, ben ik inmiddels cum laude afgestudeerd aan de university of harder styles. Alle stromingen binnen dit genre al aan me voorbij zien komen, rest mij slechts de conclusie dat er geen trouwer publiek is dan hier. Saamhorigheid ten top. Losgaan doe je hier als nergens anders. Als in een totaal ander niveau van losgaan. Dé ultieme caloriebrander! Who needs fitness anyway? Stampen tot je erbij neervalt.

Qlubtempo was het eerste feest dat zich volledig aan de hardstyle overgaf. En, hell yes, daar deed ik maar al te graag aan mee! Deze legendarische reeks van feesten – van begin tot eind meegemaakt – heeft mijn jeugd tot een waar feestje gemaakt! Onovertroffen. Maar gelukkig heb ik dit afgelopen december nog eens dunnetjes mogen overdoen.

Hardstyle. My first love. En, like they say, je eerste liefde vergeet je niet. Inmiddels vele uitstapjes verder, blijft dit mijn ultieme Sinner Sunday (eehhh Saturday). In mijn jeugd al niet te stoppen. Inmiddels ouder dan me lief is, maar hier waan ik me nog graag voor even jong. Piepjong. Because old habits never die…

Dit is Hardstyle Report 003

“Als er wind staat, ga je toch ook zeilen”

Ookwel bekend als het ‘ technomeisje dat naar Defqon.1 ’ ging. Waar we bij sommige collega’s (maar bovenal vrienden) terug gaan naar de early days, bloeide mijn liefde op in de zomer van 2016. Na een keer een klein hardstyle feestje te hebben geprobeerd in The Sand, was ik maar moeilijk over te halen voor een weekendje Defqon.1. Toch ging ik. En hoe.

Het was 24 juni 2016 om precies te zijn. The Gathering in de blue was net begonnen. De vers neergelegde houten vloer veerde terug onder mijn Nikes, mijn handen waren in de lucht en de beat in mijn hart. Die is overigens nooit meer weggegaan. Dat hardstyle ‘a feeling is’ kan ik vanaf dat moment alleen maar beamen. Iedere vezel van mijn ziel werd verliefd op de rauwe kicks en euforische melodielijn.

Een weekendlang heb ik op een roze wolk geleefd en voor eens en voor altijd besloten; dit gevoel laat ik nooit meer gaan. De muziek, de artiesten, de mensen, de eenheid. That’s what hardstyle is about.

Nu laat ik me keer op keer weer meesleuren (maar nog veel vaker andersom) door mijn goede vrienden en Hardstyle Report collega’s. Want zeg nou zelf, als er wind staat, ga je toch ook zeilen. In dat kleine jaartje heb ik de scene behoorlijk eigen gemaakt. Diverse feestjes volgden; C.R.A.F.T. in mijn voortuin (aka het NDSM-terrein), Qlimax 2016 op mijn tweeëntwintigste verjaardag (best birthday EVAH) en de surprise act van Headhunterz op Tijdmachine. Toch kan er niets op tegen dat ene weekend, eind juni 2016. Fucking Defqon.1! Ik krijg al kippenvel bij het uitspreken van de naam.

Dit is Hardstyle Report 004

“This is what I love, and can’t stop loving”

Eva oftewel Eef de ‘rave teef’. Gezegend met een visuele instelling, eindeloze fantasie, verrassende hersenkronkels en het vermogen om songteksten te onthouden na slechts één keer luisteren. Aangenaam!

Vroegâh wist ik niet wat hardstyle was. Hardstyle dat is toch van dat doffe gedreun? Met van die leipo’s die alleen maar drugs gebruiken, Aussies aanhebben en nachtenlang staan te hakken? Van die feesten waar iedereen super agressief is en er alleen maar vechtpartijen zijn?

Wat had ik het mis! Na lang aandringen ging ik in 2013 mee naar X-Qlusive Noisecontrollers. Ik merkte al snel dat ik geen leipo’s zag en dat al helemaal niemand agressief was. Ik liep vol tegen een klerenkast van een vent aan. Zonder shirt, kaal en onder de tatoeages. Hij draaide zich om en zei: “Gaat het schat?”. En bood vervolgens aan een nieuw drankje voor mij te kopen omdat ik die had laten vallen.

Het werd mij snel duidelijk. Hardstyle feesten en festivals gaan juist over saamhorigheid, het naar je zin hebben, genieten, dansen, stampen. Met z’n allen! Geen ruzies, geen agressiviteit. Vanaf dat moment was ik verslaafd. “This is what I love, and can’t stop loving.”

QAPITAL is mijn all-time favoriete indoorfeest. Al sinds de eerste editie ga ik naar dit prachtige rawstyle feest en ik blijf er terugkomen. Ook was ik bij de eerste editie van C.R.A.F.T. in 2014; zéker nog een hoogtepunt. En dan te bedenken, the best has yet to come!

Dit is Hardstyle Report 005

“Never leaves, goes home early”

Accountmanager op kantoor, founder en developer bij Rave Media, ’s weekends het allerliefst op stap. “Never leaves, goes home early!”

Op 13 juni 2009 stapte ik volledig onbezonnen de trein in. Ergens tussen Amsterdam en Almere was een tijdelijk treinstation aangelegd, die mij bracht naar mijn eerste ervaring met de hard dance scene; Defqon.1 Scrap Attack. Na hier en daar nog een klein hardstyle feestje, parkeerde ik deze fantastische ervaring.

Tot Defqon.1 2016. Het begon weer te kriebelen. Tijd om die oude liefde eens af te stoffen. En dat lukte. Vanaf de eerste minuut voelde ik precies die kriebels, die ik ook in 2009 voelde. Precies die kriebels waarmee hardstyle mij in 2009 veroverde. Alsof ik nooit was weg geweest. Vele feestjes volgden; maar Qlimax, en de wederopstanding van Project One, is er echt één om nooit meer te vergeten.

I like it raw, classic, early, hard and euphoric, maar hardstyle is zoveel meer dan alleen muziek. Het is de pure passie, alles van je afzetten, dansen, een eenheid vormen met soms wel duizenden anderen, maar bovenal KEIHARD genieten met mijn trouwe collega’s, sommige zelfs familie, maar bovenal beste vrienden.

Dit is Hardstyle Report 006

“Hardstyle is a feeling”

Ik kan er na al die jaren nog steeds maar geen genoeg van krijgen. Ooit was ik zo groen als gras en mee gevraagd door mijn nichtje en Hardstyle Report collega Marscha naar de Hemkade. Ik ben er toen totaal blanco in gegaan. Geen idee wat ik kon verwachten, maar ik heb hier nooit één minuut spijt van gehad.

Ook ik groeide op waar Hardstyle geboren is, namelijk Hemkade 48 in Zaandam. Maandelijks bezocht ik de editie van club Q-base, die vervolgens plaats maakte voor de legendarische Qlub Tempo edities. Het bleef niet alleen bij Q-dance, maar ook feesten als ‘Reset’ van Art of Dance passeerde de revue. Ik was niet te stoppen.

En na al die jaren, heb ik veel hoogtepunten mee gemaakt. Van Defqon.1 op het Almere strand tot toch wel één van de betere edities van X-Qlusive (labels and live acts) in de Heineken Music hal. Freddys beukpaleis.

Een aantal jaren heb ik Hardstyle feestjes op een laag pitje gezet, nadat ik mijn liefde voor techno ontdekte. Toen kwam ineens het besef: “Fuck de hokjes! Waarom niet combineren?!” Het viel me op dat de muziek zich behoorlijk doorontwikkeld had. Maar of het nou early, raw of wat meer experimenteel is… dat ECHTE hardstyle gevoel zit er nog steeds en zal voor altijd blijven. Ik kan echt met zekerheid zeggen: “Hardstyle is a feeling!”

Dit is Hardstyle Report 007 VIKTOR DIETS – HARDSTYLE REPORTER

“Some hearts start beating at 150 BPM”

Please call me Vik. IT’er van beroep, hardcore gamer, technerd en fulltime hardstyle addict. Ik ben de music ‘know it all’ aka Wandelende Shazam bij Hardstyle Report. Altijd op de hoogte van het laatste nieuws, de laatste trends en ken alle hardstyle artiesten nog nét niet bij hun lievelingskleur.

In mijn middelbare schooltijd pompte de Angerfist megamix al door de oortjes van m’n mp3-spelertje, maar pas later werd ik echt meegenomen naar een hardstylefeestje. Het was een klein feestje met ongeveer honderd man, waar Adaro als enige bekende dj draaide. Hij blies mij compleet weg. This heart started beating at 150 BPM!

De afgelopen vijf jaar werd het echt lekker RAW. Zoals de opkomst van Radical Redemption bij One Man Army in 2015. Het doek viel, the crowd went wild en de sfeer in de HMH was ongekend. Ik ben voor altijd verslaafd, verliefd of hoe je het ook noemt. De muziek grijpt me zo aan, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Dit is Hardstyle Report 008

“Ik loop de hele avond alleen maar rondjes”

Ik maakte het laatste jaar een enorme inhaalslag. Ik ben het groenst van allemaal binnen Hardstyle Report en ging één keer in het jaar naar een festival. Tot ik in de wereld van Rave Media terecht kwam. Sinds dat vorm heeft gekregen ben ik bijna niet meer uit de partyscene weg te slaan.

Ik werk bij een reclamebureau, fotografeer producten, modellen en sinds de party animal in mij geboren is, ook héle dikke feesten. Ik loop rondjes, heel veel rondjes en ieder rondje is anders. In die rondjes ben ik vooral op zoek naar de gekste, leukste en meest excentrieke bezoekers die een verhaal vertellen zonder dat ik ze spreek. Ik hoop altijd weer even dat kippenvelmomentje op te roepen met mijn foto’s.

Mijn hardstyle ontmaagding? Tja, dat was me d’r eentje! Gewapend met mijn camera en ervaring met fotograferen op technofeesten, startte ik mijn hard dance reis op Thunderdome – Die Hard Day 2016. Echt tijd om te wennen had ik overigens niet, want Hemqade en De Tijdmachine volgden op hoogtempo. Toch had ik het snel te pakken. Early hardstyle en de échte classics, dáár kon ik mij wel in vinden. Maar al snel ging mijn hartje ook voor de andere hardstyle stromingen sneller kloppen.

Mijn favoriete feest, in mijn nog korte, groene leven in scene? Sowieso X-Qlusive Ran-D! Het showelement, de dikke line-up. Alles was ZO goed op elkaar afgestemd. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt en ik kan echt niet wachten totdat ik de rest mag gaan ontdekken.