phuture-noize

Phuture Noize released zijn deel van het Defqon.1 anthem: One Tribe

birgit
Birgit Roobol - 10 mei 2019
Het ruim negen minuten durende Defqon.1 anthem deed nogal wat stof opwaaien. Q-dance wees voor het anthem van 2019 maar liefst drie artiesten aan en gooide het over een hele andere boeg: drie tracks samengevoegd tot één.

De krachtige, grootse hardstyle van KELTEK, de mysterieuze sound van Phuture Noize en melodieuze frenchcore van Sefa vormen samen ‘One Tribe’. Maar de drie delen worden ook als solo-track gereleased. Vorige week werd het deel van KELTEK gereleased en vandaag is de beurt aan Phuture Noize.

 
Waar ik vorige week vol lof sprak over de KELTEK release, was ik vooraf een beetje sceptisch over het stuk van Phuture Noize. Het eerste gedeelte van de solo-track is het stuk dat we in het anthem horen. Hoewel het verre van slecht klinkt, mist zijn deel van ‘One Tribe’ het Defqon.1-gevoel. Het voelt bijna als ‘just another Phuture Noize release’.

In deze solo-release is dat al een wereld van verschil. Waar ik het eerste stuk een beetje saai vind, brengt het tweede stuk (dat niet in de mix zit) het anthem veel meer in balans. De melodie, de kicks en de drive, de track komt veel beter tot zijn recht.

Het Defqon.1 anthem blijft een gevoelig dingetje. Daar heeft iedereen in de scene natuurlijk een keiharde mening over. Toch willen we ook onze eigen mening keihard rectificeren: Phuture Noize heeft namelijk zo'n unieke sound en in zijn eigen stijl is hij briljant. Of het helemaal bij Defqon.1 past? Misschien niet. Maar een te gekke track is het zeker.