Da Tweekaz gaan op de superheldentour met Tweekalu

Da Tweekaz gaan op de superheldentour met Tweekalution

birgit
Birgit Roobol - 14 februari 2019

Kijk naar links. Zie je overal rubbereendjes? Open je oren. Hoor je de fist pumping kicks? Voel je voeten. Kun je niet stoppen met bewegen? JA? Gefeliciteerd! Je bent officieel onderdeel van een nieuwe beweging, genaamd: Tweekalution.

Tweekalution is een gloednieuw concept van Da Tweekaz (Kenth en Marcus). Eén waarin ze door blijven gaan, de Tweeka-madness wereldwijd te verspreiden. Dankzij hun thematische en originele manier van denken, is Da Tweekaz uitgegroeid tot een van de meest opvallende acts uit de hardstyle scene.

“In onze carrière zijn we altijd heel projectmatig en thematisch te werk gegaan. In alles wat we doen. We geloven in een complete ervaring. Een optreden van Da Tweekaz gaat over meer dan alleen muziek of alleen een show. Het hele pakket moet aanwezig zijn. Daarom gaan we steeds weer op zoek naar nieuwe creatieve dingen, om onze eigen grenzen te verleggen en onze bezoekers de meest epische ervaring te bieden!” Wij spraken Kenth en Marcus over Tweekalution, het creëren van een wereld zonder beperkingen, taking 2019 by storm, superhelden en hun fist-pumping beats.

Jullie treden op als Da Tweekaz, Tweekacore en nu ook: Tweekalution. Wat is Tweekalution?
“Tweekalution is geen nieuwe act, maar ons nieuwe tour concept. We zijn in 2014 begonnen met #Tweekay14, wat in 2016 #Tweekay16 werd. In 2018 hebben we de 10 Years Da Tweekaz tour gedaan, omdat we al tien jaar optreden. Dit jaar wilden we het nóg grootser aanpakken, met een nog vetter concept. Dat is Tweekalution.”

Tweekalution is about ‘evolution, energy and power!’ Vertel!
“We vinden het belangrijk dat onze nieuwe tour echt in het teken staat van beleving en keihard uit je dak gaan. We vinden fun en entertainment heel belangrijk en we willen dat onze fans en bezoekers voor even alles laten gaan. Daarom gaan we voor een totale Tweeka-evolutie met Tweekalution! Verwacht een gigantische show, visuals, nieuwe muziek, een anthem (waarover later meer!) en gloednieuwe ducks.”

Da Tweekaz gaan op de superheldentour met Tweekalu

Waarom hebben jullie gekozen voor een superheldenthema?
“Tweekalution gaat over evolutie en ‘going 2.0’. Om dit het beste te kunnen visualiseren, hebben we gekozen voor een superheldenthema. Superhelden spreken tot de verbeelding en stralen kracht uit. Daarnaast zijn we zelf ook grote fans van actiefilms, actiefiguren en strips.”

Wie is jullie favoriete superheld?
Kenth: “Superman natuurlijk! Zijn echte naam is Clark Kent(h), you know.
Marcus: “Deadpool! Niet vanwege zijn manier van omgaan met bad guys, maar meer omdat hij echt een outcast is. Oh, en zijn humor is geweldig!”

Waarom vinden jullie het zo belangrijk om met jullie nieuwe show een hele andere wereld te creëren?
“We willen een wereld zonder beperkingen creëren, omdat in de werkelijkheid, het leven juist om beperkingen gaat. Je MOET naar school, je MOET werken, je MOET dit doen, je MOET dat doen.

We willen dat het weekend gaat over wat JIJ wil doen. Geen beperkingen, grenzen of regels. Gewoon plezier, feest, lachen. Alles vergeten voor een paar uurtjes en jezelf helemaal laten gaan. It’s like the ravers version of going to a spa.

Da Tweekaz gaan op de superheldentour met Tweekalu

“Tweekalution is like the ravers version
of going to a spa.”

Een nieuwe tour, jullie eigen X-Qlusive event en jullie staan op de mainstage van Tomorrowland. 2019 is nu al een fantastisch jaar voor jullie! What’s next op jullie bucketlist?
“Dat is een goede vraag. We zijn zo blij dat alles zo goed gaat! X-Qlusive was een droom en we weten zeker dat de Tomorrowland mainstage een grote, maar geweldige challenge gaat worden. We gaan doen wat we altijd al doen, maar willen nog meer het publiek er in betrekken. Als we optreden, duiken we er altijd volledig in, om onze volledige energie te geven! En dat is wat Tomorrowland van ons gaat krijgen. We moeten alleen nog de juiste manier vinden, om dat over te brengen bij zo’n divers publiek.

Wat er nog meer op onze bucketlist staat? Nou, er zijn heel veel landen die we nog graag willen bezoeken, maar die deuren zien we gelukkig opengaan. So only time will tell. We doen het stap voor stap, oftewel: one event at a time. 

Waar zien jullie jezelf over vijf jaar?
“Dezelfde gekte, dezelfde energie, alleen dan vijf jaar ouder. En misschien dragen we dan wel een echte bril in plaats van een zonnebril. Maar wie zal het zeggen, toch?”


Afgelopen vrijdag zetten Kenth en Marcus Boothaus op z’n kop met de grote aftrap van Tweekalution. Wil jij onderdeel zijn van de Tweekalution experience? Check hier de party-agenda van Da Tweekaz. 2019, be ready for Da Tweekaz… before you know it, you are drawn into the vortex of the Tweekalution! Sunglasses on, go!