BlogsUitgelicht

Remember: The Hardstyle Graveyard #1

Iedere dag komen er weer nieuwe talentvolle dj’s bij, maar er zijn ook genoeg artiesten die ermee stoppen. Of bijvoorbeeld met een live-act stoppen. Wij zijn The Hardstyle Graveyard opgegaan om te kijken welke dj’s en acts daar allemaal onder de grond liggen. Welcome to the hardstyle graveyard, where live acts die and artists never dare to go to...

R.I.P. Hard Attakk (2015 – 2017)

Mr. Red and Mr. Green, tot op de dag vandaag is het een mysterie wie deze twee mannen nou precies waren. Op 2015 begonnen zij hun avontuur met deze act op de BLUE stage op Defqon.1 Weekend Festival. Een beter begin kun je eigenlijk niet hebben. Ze braken de tent af met tracks als ‘Go To Hell’ en maar met hun edit van ‘My Heart Will Go On’ ging de hele BLUE plat. Gekenmerkt door hun ruige kicks, vette live-act met maskers en zwaaiende vlaggen en rookkanonnen, hield deze act de scene behoorlijk bezig.

Toch was het wel bijna zeker dat één van de mannen DJ The Prophet was. Zijn sound is namelijk goed terug te horen in de tracks. Of ze ooit nog terug zullen keren is de vraag, maar Hard Attakk verdient zeker een mooi plekje op onze graveyard.

R.I.P. Moridin (2014 – 2015)

Moridin, een live-act bestaande uit Tartaros, The Geminizers en MC Shizzler, werd in 2013 opgericht en maakte al snel naam met harde, duistere hardstyle tracks. Niet alleen de tracks die ze uitbrachten waren ontzettend vet, maar ook de live-act was kwalitatief ijzersterk. Vier man, vol in de make-up, in een Magere Hein-achtig gewaad, het was een enorm succes. Zo hadden ze onder andere boekingen op Masters of Hardcore, Q-BASE en Intents Festival.

Sinds 2015 is deze act verdwenen en hoewel we in 2017 nog een gratis release van ‘Unleashed’ voorbij hebben zien komen, hebben ze nooit meer opgetreden. Maar wie weet staan ze ooit nog eens op uit hun duistere graf.

R.I.P. War Force (2016 – 2017)

Het Supremacy anthem van 2016 was het begin van de geweldige samenwerking tussen E-Force en Warface. Omdat er zo’n goede klik in de studio was, bleef het niet bij een anthem en doken de mannen steeds vaker de studio in. Daar zijn behoorlijk wat dikke tracks uitgekomen en uiteindelijk zelfs een album: ‘Face The Force’. Eind 2017 kwam naar buiten dat ze als live-act stopten en sindsdien hebben we helaas geen optredens meer gezien van War Force. Stiekem werd er nog een beetje gehoopt op een comeback op Warface presents: ‘Live For This’, maar het lijkt er toch echt op dat deze live-act definitief onder de grond ligt. Stoppen op je hoogtepunt zullen we maar zeggen…  

R.I.P. Freakz at Night (2015 – 2015)

Tot op het moment dat dit trio opkwam als eindact op Hard Bass 2015, was het nog steeds niet duidelijk wie die fronsende mensen op de foto nou waren. Natuurlijk werd er druk gespeculeerd op het internet, maar dat E-Force, Deetox én MC DL de GelreDome zo hard zouden afbreken, had niemand verwacht.

Ook in het festivalseizoen van 2015 maakte het trio de BLUE stage op Defqon.1 een kopje kleiner. En dit waren meteen de enige twee optredens van Freakz at Night. Maar met de hardcore edit van de gelijknamige E-Force track: ‘Freakz at Night’ en de remix van ‘Noisecontrollers – Samara’ zullen hun optredens voor altijd als legendarisch de boeken ingaan.


Heb jij ook een favoriete dj of live-act die al een tijdje nergens meer gespot is? Stuur ons een berichtje, dan zoeken wij het voor je uit… 

Tags
Show More

Viktor Diets

IT’er van beroep, hardcore gamer, technerd en fulltime hardstyle addict. This heart started beating at 150 BPM! Altijd op de hoogte van het laatste nieuws, de laatste trends en kent de dj’s nog nét niet bij hun lievelingskleur.
Close