ReportsUitgelicht

Pussy Lounge XXL 2018

Pussy Lounge brengt de ’80s terug naar nu, samen met een overdosis veel te vrolijke freestyle, confetti, inflatables en de sexy pussydanseressen. Een avond gevuld met te gekke edits, meezingers en zware beukers. Dit is Pussy Lounge XXL 2018. Let’s pump up that stereo!

Rotterdam Ahoy is opnieuw helemaal omgetoverd tot Pussy Lounge paradise. Het podium is een grote boombox, uiteraard versterkt door de paaldanseressen die hun skills showen halverwege de eerste ring. Mark with a K draait het publiek ondertussen al lekker warm en wanneer ‘Radioactive’ en de Sub Sonik remix van ‘Moneyshaker’ voorbij komen, merk je dat iedereen de juiste opwarming heeft gehad. Armen in de lucht in en de voeten van de vloer.

Het (glow)stokje wordt vervolgens doorgegeven aan Ruthless die een geweldige set draait. De tracks, zijn energie, de interactie met het publiek, alles sluit perfect aan op de gekte van het Pussy Lounge concept. Hij weet de vrolijke freestyle beats perfect te combineren met het keiharde geweld. “Do you like bass in your motherf*cking face?!”

Tussen alle freestyle door, zorgt Wildstylez voor wat diversiteit in de avond. En rijbewijs of niet, dat doet hij geweldig! Hij wordt versterkt door MC Villain en hierdoor krijgen we even het gevoel alsof we weer op Defqon.1 staan. ‘This is our Church’ en de remix van ‘Great Spirit’ leveren een geweldige reactie in het publiek op. Maar dan komt hét nummer dat iedere hardstyle liefhebber kent. Iedereen zingt luidkeels mee: “Creepin’ towards the weekend, MDMAble to shine. Bringing me down to the deep end, back off, back off!’’ Het geluid wordt even gedempt en een grote luide echo volgt: “LET ME LOSE MY MIND!” Kippenvel! De sfeer is magisch, de samenhorigheid is on point en iedereen geniet. Vanavond zijn we één grote familie.

Maar dan slaat de magische sfeer een klein beetje om. De set van Darkraver is behoorlijk inkomen en zijn tracks en energie komen niet goed over. Tijd voor een plaspauze? Dan ken je Steve Sweet nog niet! De Pussy Lounge resident herpakt zich razendsnel en serveert ons een stevige dosis raw hardstyle. Precies wat het publiek nodig heeft.

Geen Pussy Lounge zonder The Godfather of Hardcore. Paul Elstak opent met vrolijke toegankelijke freestyle en eindigt snoeihard. Zijn set is precies goed opgebouwd en dat is te merken, iedereen gaat los voor tien. Natuurlijk krijgen we eerst een klein beetje ‘kermis meets carnaval’ te horen met platen als: ‘Kind van de Duivel’, het vervolg ‘Engeltje’ en ‘Groeien’. Maar deze tracks horen wel écht thuis op Pussy Lounge. Daarna wordt zijn platenkeuze een stuk harder en gaan we massaal ongegeneerd los op hardcore.

Door naar de verrassing van de avond! Dr. Peacock neemt ons mee op reis. Van een ‘Trip to Ireland’, weer terug naar huis met zijn ‘Trip to Holland’, om vervolgens nog even uit je dak te gaan op ‘Naaranyanaa. De zaal wordt gevuld met glowsticks en iedereen gaat keihard door. De voeten onder je lijf vandaan dansen op een heerlijke dosis melodische herrie. Deze frenchcore set is overduidelijk dé kers op de Pussy Lounge taart. We want more!

Neophyte heeft het genoegen om de avond af te sluiten. Het laatste uurtje gaan we maximaal met dikke tracks als: ‘Icon’, ‘‘98 to your mind’ en de ‘Gib mir die Bass’ bootleg van Furyan. Vlak voordat de klok 07.00 uur slaat, wordt de D-Fence remix van dé bekende Partyraiser plaat ingezet: “HARDCORE YOU PUSY MOTHERF*CKERS!”. In de laatste paar minuten van de nacht, wordt de Rotterdam Ahoy volledig de grond ingestampt, om vervolgens met een voldaan gevoel de Pussy Lounge madness achter ons te laten.

Na talloze Pussy Lounge edities houdt b2s de boel op scherp. Met het oog op alle vernieuwingen en veranderingen in de scene, durven ze het concept steeds weer opnieuw uit te vinden. Met succes, want de sets van Wildstylez en Dr. Peacock zijn echt een perfect aanwinst. Wie zullen de volgende vreemde eenden zijn in de line up van Pussy Lounge?

Tags
Show More

Mitchell van Eenige

Van euforische hardstyle tot aan keiharde uptempo hardcore. Van Coone tot aan Angernoizer, niets is te gek. Bijna altijd wel te vinden op een feestje of festival. Go hard, or go home!
Close