ReportsUitgelicht

Amsterdam Dance Event 2018: Hardstyle by Roughstate

Amsterdam kleurt geel met zwart. En hoewel het Amsterdam Dance Event onder hardstyle liefhebbers nog steeds niet zo’n enorme happening is, komt daar steeds meer verandering in. Op donderdagavond brengt Roughstate the thundering beats of hardstyle naar Q-Factory, en dat moeten we uiteraard meemaken. Hands held up high, eyes closed and enjoying the hard kicks and bass. Dit is Hardstyle by Roughstate.

Een kleine locatie in Amsterdam-Oost is op deze tweede dag van het grootste dance event ter wereld, de plek waar Roughstate een ongedwongen hardstyle feestje gaat geven. En het precies is zoals we verwachten. Klein, intiem, gezellig en met de volledige focus op muziek.

Achter het podium hangt een groot ledscherm waar visuals op vertoond worden. Verder is de zaal, afgezien van het altijd aanwezige rookgordijn, somber aangekleed. Het podium staat dicht op het publiek en hoewel de dansvloer flink gevuld is, heb je alle ruimte om los te gaan. Het geeft dat gevoel waar we bij zo’n klein hardstyle feestje op zoek naar zijn. Niet te veel poespas, maar wel heel sfeervol.

Om 23.00 uur barst het feestje meteen goed los. Omdat er geen timetable bekend is, is het af en toe even goed kijken wie er nu precies draait, maar dat maakt het juist zo leuk. We zien dj’s komen en gaan, en af en toe zelfs een kleine, spontane back-to-back ontstaan. Andy SVGE, B-Frontliner, D-Block & S-te-Fan, Hard Driver, Frequencerz en Phuture Noize, B-Front Live, Ran-D en Rejecta, Adaro en Requiem en het hele team compleet als de Roughstate Alliance: de nacht is gevuld met heerlijke sets en geniale platen.

Geen enkele set valt tegen, en we zijn blijkbaar niet de enige die dat vinden. De sfeer is onbetaalbaar en de energie ongekend. Iedereen staat met een enorme glimlach op zijn of haar gezicht keihard los te gaan, ook de dj’s. Het is zo’n nacht waarvan we van iedere minuut genieten. Welke artiest er ook staat of welke track er ook wordt gedraaid, het publiek gaat los alsof het de laatste track is die ze ooit zullen horen.

We hebben gedanst tot de laatste minuut. Tot ons lichaam op was. Tot we naar de auto strompelden en bedachten dat het Amsterdam Dance Event pas net begonnen was, en we misschien wel een tikkeltje rustiger aan hadden kunnen doen met zo’n drukke agenda. Maar goed, voor een klein prijsje zo’n spontaan, gezellig feestje als deze, moet je wel compleet uit je dak gaan. Amsterdam Dance Event of geen Amsterdam Dance Event: Roughstate, dat mogen jullie absoluut vaker doen.

Source
Bron foto's: Roughstate
Tags
Show More

Birgit Roobol

Contentjunk, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Loopt rondjes en schrijft daarover, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels. "Want als er wind staat, ga je toch ook zeilen."
Close