BlogsUitgelicht

Qlimax, een visueel en muzikaal spektakel

The wait is almost over. In slechts een paar dagen zullen duizenden zich opnieuw overgeven aan de mooiste verleiding van het jaar: Qlimax. Mysterieus, verleidend, duister en spannend. Qlimax houdt je één volledige nacht in haar greep en voert je mee naar een wereld waarvan je niet wist dat hij bestond.

Conceptueel is geen feest zo sterk als Qlimax. Q-dance voert de thema’s door tot in iedere vezel van het evenement. Niet alleen om een ‘leuk feestje’ neer te zetten, maar om compleet met het bewustzijn van de bezoekers te spelen. Qlimax is bijna een psychedelische trip en de muziek is gedurende de nacht ook compleet in dienst van de show. Want net als de productie en de stage transformaties, bouwt ook de muziek zich op naar een climax. Van hardtrance/subground naar hardcore. Wanneer Q-dance dat het beste is gelukt? Dit zijn de beste, meest bijzondere thema’s.

Rise of the Celestials (2016)

“Waiting to rise from the ashes of the old world.”

Hier kunnen we er erg kort en krachtig over zijn: stage design on point. De transformatie van het podium is werkelijk ongelofelijk. Maar ook de terugkeer van Project One paste perfect in het thema. De hele nacht was een rollercoaster vol passie, drive, nostalgie en liefde. Voor elkaar en de hardstyle scene.  

‘Rise of the Celestials’ voelde als een klein reisje terug in de tijd, mét het allerbeste van nu. De laatste technieken, maar wel met die karakteristieke sfeer, waar Qlimax zo geroemd om wordt. De dj’s hadden zich in kostuums gehesen, de stage was overweldigend en ieder detail was doordacht. Van vuurspuwers tot een engel in de lucht. Dit was een editie van Qlimax om niet te vergeten.

Nature of Mind (2009)

“Travel down the rabbit hole of nature’s mysteries.”

Nature of Mind. De editie van Qlimax in 2009 is er één die bij de kenners in het geheugen staat gegrift als hét ultieme hardstyle feest. Het jaar 2009 was sowieso een geweldig jaar voor hardstyle en daar is deze editie het bewijs van. Deze legendarische dosis muzikaal en visueel spektakel maakt Nature of Mind misschien wel tot de beste Qlimax editie ooit.

Het thema was goed doordacht, de stage was fantastisch en ook het anthem, gemaakt door D-Block & S-Te-Fan is er nog een die we graag voorbij horen komen. Zelfs als je er niet bij was, spreekt de DVD (oké, de video’s op YouTube) nog tot de verbeelding. Zin om alvast wat mee te krijgen van die Qlimax magie? Kijk dit. Een prachtig hoogtepunt uit de hardstyle history.

Fate or fortune (2012)

“No longer are things left to chance, the deck has revealed a vision. Fate or fortune.”

Conceptueel was dit misschien wel de beste Qlimax. Iedere artiest werd aan een bepaalde kaart gelinkt en in de line-up waren een aantal kaarten die niet aan een artiest gelinkt konden worden. Deze surprise acts bleven open en door deze trucjes is er maandenlang gespeculeerd over de line-up. Tot het feest zelf bleef onbekend welke artiesten er achter deze kaarten zaten. En dat was alleen nog maar de voorpret.

De stage van Fate or Fortune maakte een fantastische transformatie door en de magische tarotkaarten kwamen in alle elementen weer terug. Dit was precies wat je verwacht van Qlimax. Echt een avond vol verrassingen. 

Ook zo benieuwd of ze het dit jaar gaan overtreffen? We hebben nu misschien geen Project One, maar wel een héél vet anthem en ook het thema van dit jaar spreekt echt tot de verbeelding. Bovendien weet Q-dance toch altijd weer die konijnen uit de hoge hoed te toveren, die ons compleet achterover doen slaan.

Source
Bron foto's: Q-dance
Tags
Show More

Birgit Roobol

Contentjunk, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Loopt rondjes en schrijft daarover, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels. "Want als er wind staat, ga je toch ook zeilen."
Close