MusicUitgelicht

De beste Qlimax anthems ooit? Dit zijn onze favorieten #WOENSDAGHAKDAG

Woensdag Hakdag. En we zijn meer excited dan ooit, want over drie dagen is het tijd voor de mooiste climax van het jaar. Om de week extra lekker doormidden te breken, zijn we diep in de archieven gedoken en hebben we een top vijf van de beste Qlimax anthems ooit gemaakt. Dat was overigens nog best een opgave, want met zoveel legendarische platen om uit te kiezen was vijf eigenlijk niet genoeg. Een mysterieuze sfeer met een duister randje. Stevige kicks, een heerlijke basslijn. Precies zoals hardstyle bedoeld is. Duister en mysterieus. Dit zijn onze vijf favoriete Qlimax anthems. Hakse!

Deepack – The Prophecy (Qlimax 2003)

“The Prophecy”

In den beginne, kwam Deepack met een steengoed anthem dat Qlimax bijna overstijgt. Want hoewel The Prophecy perfect bij de sfeer past, komt deze plaat niet alleen voor in menig favoriete-Qlimax-anthems-lijstjes, maar ook in het lijstje met all-time favourites. Deze plaat is legendarisch. De kicks, die melodie. Een geweldige reverse bass en een duister tintje. Na ruim veertien jaar is dit nog steeds een van de beste Qlimax anthems ooit gemaakt. Wij begrijpen het wel.

Headhunterz – The Power of the Mind (Qlimax 2007)

“The intention of our minds is powerful”

Headhunterz is koning in platen maken met een duidelijk gevoel. Mysterieus, hard, melodisch en zelfs een tikkeltje spiritueel. Geen wonder dat zijn Power of the Mind dan ook tussen het lijstje met beste Qlimax anthems staat. Wanneer een anthem namelijk echt heel goed is? Als hij de sfeer van het feest belichaamt, een duidelijke emotie oproept die het publiek verbindt, met daaroverheen een sausje van de artiest. En dat is precies wat Heady heeft gedaan.

Technoboy – The Next Dimensional World (Qlimax 2008)

“Explore the miracle of our existence”

Technoboy was al die jaren al een graag geziene gast op Qlimax. Toen al met een reeks legendarische platen op zijn naam waar je u tegen zegt. In 2008 kwam er eentje bij. Want uit de briljante vingers van deze legende kwam een Qlimax anthem die alles deed veranderen. The Next Dimensional World bouwt op naar een fenomenale climax die zowel hard als melodisch is. Een goddelijk bpm van 150 met kicks die tot de diepste vezels van je ziel binnendringt. Stilstaan is echt onmogelijk op deze plaat. Dit is misschien wel het beste Qlimax anthem. Ever.

D-Block & S-te-Fan – The Nature of our Mind (Qlimax 2009)

“Travel down the rabbit hole of nature’s mysteries”

Het is 2009. De golden hardstyle era is in volle gang. De hardstylescene is in volle ontwikkeling en barst van creativiteit en energie. “Laten we dat in een Qlimax anthem stoppen”, dachten D-Block en S-te-Fan ongetwijfeld. Want bam, The Nature of Mind was geboren. Alles klopt. Van de reverse bass tot aan de mysterieuze melodie, de vreemde geluidjes, de vocals en de duistere sfeer. Dit is een meesterwerk.

Atmozfears – Equilibrium (Qlimax 2015)

“Beyond the shadows of imagination”

De perfecte balans tussen een mysterieuze, euforische melodie, maar wel met dat lekkere, rauwe randje, waardoor het een perfect Qlimax anthem is. Doe je ogen dicht en je ziet het hele GelreDome op en neer springen. Pakkende vocals, lekkere sfeer. Atmozfears is er in geslaagd om het typische anthem gevoel in deze plaat te stoppen. Een dik verdiende plek in onze top vijf.

Ook het anthem van dit jaar behoort zeker bij de beste anthems van Qlimax tot nu toe. Wildstylez heeft echt bewezen waarom hij de aangewezen persoon was voor het anthem van deze editie. De sound is fantastisch en het heeft precies de sfeer die een Qlimax anthem nodig heeft. Maar om het echt te kunnen beoordelen, moeten we eerst zaterdag nog even afwachten.

Wildstylez – The Temple of Light (Qlimax 2017)

“Take part in the ritual”

Alle Qlimax anthems luisteren? Klik hier!

Tags
Show More

Birgit Roobol

Contentjunk, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Loopt rondjes en schrijft daarover, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels. "Want als er wind staat, ga je toch ook zeilen."
Close