MusicUitgelicht

Hardstyle Report Playlist #7 Scantraxx 15 years Special

De evolutie van hardstyle. We hebben de hardstyle history al uitvoerig besproken, maar het blijft een bijzondere reis. Van alleen een kick en een bass, naar de grootste festivals, gevulde stadions en verschillende substromingen. Tijd om de twee grootste en belangrijkste spelers uit de hardstyle scene opnieuw samen te brengen voor een verjaardagsfeestje, Q-dance presents: Scantraxx 15 years. 

Al vijftien jaar drukt het bekendste hardstyle label Scantraxx hun naam op de scene en brengen ze de grootste artiesten voort. In vijf verschillende hoofdstukken hardstyle zal op 4 november de AFAS Live het toneel zijn van één groot Scantraxx spektakel, vol grote namen en de vette tracks. En daar hoort natuurlijk een nieuwe Hardstyle Report Spotify Playlist Special bij. Kijk en luister je mee?

Chapter 1: In the beginning

Een kick en de bass. Een zaal vol met mensen die zin hadden in een potje stampen. Wat lichten en lasers. Dat was het. Scope DJ, A-lusion en Pavo nemen je mee terug naar het begin van hardstyle. Met tracks als Househeads en Let’s Go! ben je voor even weer terug in 2002.

Chapter 2: The Essence

Dit hoofdstuk wordt afgetrapt door niemand minder dan founding father en hardstyle legende: DJ The Prophet. Samen met zeven andere dj’s die belangrijk zijn geweest voor het label zetten ze de zaal op zijn kop. Een waanzinnige mix aan euforische melodieën, Italiaanse hardstyle en de sound van de toekomst komen voorbij. Denk aan classics zoals Scantraxx Roots, Oxygen, Tonight, Creation, maar ook recente platen als Down To Earth en Revolve. Dit is de essentie van hardstyle en het Scantraxx succes.

Chapter 3: Evolutionz

De toekomst van hardstyle. We kunnen gissen, we kunnen raden. Maar wat er precies op ons staat te wachten weten we nog niet. Scantraxx is altijd ontzettend vooruitstrevend geweest, ook in de ontwikkeling van de muziek. D-Block & S-te-Fan zijn onze gidsen door dit hoofdstuk. Ze nemen ons niet alleen mee terug naar het verleden, ze laten ons ook een glimp van de toekomst zien. Natuurlijk met nummers van hun nieuwste album: Fired Up en God is a DJ, maar ook met heerlijke gouwe ouwe als Music Made Addict.

Chapter 4: A2 Records Journey

Tot 2010 was hardstyle nog gewoon hardstyle. Maar met de komst van dj’s als Ran-D en Adaro en hun nieuwe sound stonden we aan de vooravond van een nieuwe stroming: RAW Hardstyle. Minder melodie, minder breaks en hardere kicks. Geen poespas, gewoon flink rammen. En ook aan deze RAW revolutie heeft Scantraxx duidelijk bijgedragen met A2 Records. Van de eerste RAW geluiden tot de snoeiharde, ontwikkelde sound die het vandaag is. Van The Haunter of the Dark en Inner Child tot de snoeiharde samenwerking van Ran-D en Adaro als Gunz for Hire: Kings of the Underground.

Chapter 5: Scantraxx XXL

Het laatste hoofdstuk sluit de avond op passende wijze af met passend sloopwerk. DJ The Prophet neemt ons, samen met zijn beruchte gemaskerde alter ego The Masochist, mee naar de donkerste, hardste uithoeken van zijn carrière. En natuurlijk doen we dat oldschool style met Kll The remix en Killing Scum.

En dan blijven er nog twintig lekkere Scantraxx hitjes over. In totaal dus meer dan drie uur om je voor te bereiden op deze heerlijke nacht. Are you ready to relive the Scantraxx legacy? Een dikke reverse bass, stevige kicks, euforische melodieën en zelfs een kleine blik op de toekomst? Dit is het allerbeste van de afgelopen 15 jaar. Dit is de Hardstyle Report Scantraxx special.

Tags
Show More

Birgit Roobol

Contentjunk, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Loopt rondjes en schrijft daarover, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels. "Want als er wind staat, ga je toch ook zeilen."
Close