BlogsUitgelicht

Ravers with Ink: Harder styles tattoo’s

Heeft een tekst van een nummer jou weleens zo geraakt dat je dacht: “Wow, dat zou ik wel willen tatoeëren?” Heeft een bepaald feest, label of zelfs artiest je leven voor altijd heeft veranderd? Of misschien door een hele moeilijke tijd gesleept? Voor sommigen is met een t-shirt of vlag vooraan gaan staan niet genoeg. Zij dragen hun liefde voor de hardere stijlen altijd met zich mee. Vereeuwigd op hun lichaam. Over echte toewijding gesproken!

Met zelf twee, non-harder styles, op het eerste gezicht nietszeggende (maar niets is minder waar), pijltjes op mijn bovenarm, ben ik altijd benieuwd naar het verhaal van anderen achter hun tattoo. Wat betekent de tattoo voor hem of haar? En zelfs als dat verhaal teruggaat naar een lichte MDMA overdosis en een ranzig tatoeëerhokje op een willekeurig festival, vind ik dat interessant. Daarom deel ik graag met jullie de verhalen van deze liefhebbers, die vertellen over hun harder styles tattoo’s en ultieme, never ending liefde voor de hardere stijlen.

Dominique Raanhuis: Radical Redemption

De tweeëntwintig jarige Dominique uit Hengelo, luistert al sinds 2013 naar de muziek van Radical Redemption. Iets in die rauwe sound trok hem aan en hij merkte al snel dat hij meer was dan gewoon een fan. Zijn muziek maakt iets in hem los. Zo werd de muziek van Radical Redemption een kleine ontsnapping uit de dagelijkse sleur. “Dit heeft mij zo veranderd in hoe ik denk, dingen doe en zie. Ik voelde dat ik dit gevoel moest vastleggen. Voor altijd.”

Zijn Radical Redemption tattoo, die hij op 16 november 2016 liet tatoeëren als verjaardagscadeautje van zijn vrienden, staat naast zijn persoonlijke transformatie, ook voor motivatie, inspiratie en kracht. “Deze tattoo staat dus ook, voor alles wat ik in het leven wil bereiken. Joey laat me zien wat motivatie is, inspireert mij en is voor mij het evenbeeld van kracht. Mijn voorbeeld dus!”

Misschien dat hij in de toekomst nog onder het logo de tekst ‘Radical Redemption’ wil laten zetten, of het verder af wil maken, maar daar is hij nog niet over uit. “Voor nu is hij perfect. Ik kijk er elke dag met trots naar en ben er heel erg tevreden over.”  En daarmee werd Dominique voor eeuwig Member of the One Man Army.

Romy Buijs: Yesterday, today, tomorrow and beyond

“Elk nummer heeft zijn eigen kwaliteit. De één maakt je vrolijk, de ander biedt een uitlaatklep op momenten dat je daar behoefte aan hebt, weer een andere track laat je compleet uit je dak gaan. Dan heb je nog die platen waarin je je emotie volledig kwijt kunt. Waar je jezelf helemaal in kunt vinden. En verliezen. Voor mij is dat Tomorrow & Beyond van Frequencerz.”

Vanaf het eerste moment dat ze dit nummer hoorde, wist Romy eigenlijk meteen dat ze dit ooit op haar lichaam wilde laten zetten. Het gaf haar zo’n bijzonder gevoel. En hoewel ze het meteen zeker wist, heeft ze er toch nog even over nagedacht. “Een tattoo is immers iets voor de rest van je leven.” In eerste instantie wilde ze de tekst ‘Tomorrow and Beyond’ op haar rug laten zetten, maar daar begon ze aan te twijfelen. Ze wilde de tatoeage namelijk zelf ook graag kunnen zien. “Ik ben gaan nadenken hoe ik hetzelfde kon weergeven, maar dan op een andere manier.” Na lang wachten, staat het sinds juli vereeuwigd aan de binnenkant van haar rechter bovenarm en is nog steeds ontzettend blij met haar keuze. “Dit nummer blijft voor mij altijd speciaal. Het bezorgt me iedere keer weer kippenvel.”

“Het gaat voor mij over dat je dankbaar moet zijn voor wat je hebt en dat je, wanneer het tegenzit, jezelf weer moet vinden. Je er altijd voor moet blijven gaan en dat kan uiteraard ook niet zonder je dierbaren, die je vervullen met liefde en er altijd voor je zijn.” “Now I am filled with love and I sing a love song. A song for yesterday, today, tomorrow and beyond.”

Heb jij ook je liefde voor de hardere stijlen vereeuwigd op je lichaam?
En deel je jouw verhaal graag met ons?  Let us know!

Source
Foto door Q-dance
Tags
Show More

Birgit Roobol

Contentjunk, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Loopt rondjes en schrijft daarover, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels. "Want als er wind staat, ga je toch ook zeilen."
Close